ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός διατάχθηκε να είναι έτοιμος να πολεμήσει με τους Τούρκους εισβολείς

Ο συριακός στρατός διατάχθηκε να είναι έτοιμος να πολεμήσει με τους Τούρκους εισβολείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο συριακός στρατός που έχει αναπτυχθεί κοντά στην πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολη), στη βορειοδυτική Συρία, έχει λάβει διαταγές να σταθεί και να αντισταθεί σε οποιαδήποτε τουρκική επιθετικότητα, μεταδίδει το Al Masdar News επικαλούμενο στρατιωτική πηγή από τη Δαμασκό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η 1η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του Συριακού Στρατού και οι δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, έχουν διαταχθεί από την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία να παραμείνουν στις θέσεις τους και να απαντήσουν με πυρά σε οποιαδήποτε επίθεση αποτολμήσουν οι μισθοφόροι της Τουρκίας, μπουλούκια ατάκτων τζιχαντιστών που παριστάνουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα περίχωρα της Μανμπίτζ, ενώ στην πόλη παραμένουν γαλλικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Οι κυβερνητικοί τελούν σε πολεμική ετοιμότητα, μιας και οι συμμορίες των ατάκτων μισθοφόρων των Τούρκων συγκεντρώνουν συνεχώς δυνάμεις στα βόρεια της Μανμπίτζ.

Η συμφωνία SDF και κυβέρνησης προβλέπει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα αναλάβουν τον έλεγχο της παραμεθορίου με τους Τούρκους, όπως μπορείτε να δείτε και στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, όπου με πορτοκαλί χρώμα απεικονίζονται οι θέσεις που έχουν πάρει και απομένουν να πάρουν οι κυβερνητικοί.

Σχετικά άρθρα