Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ στέλνει τον Μπόλτον σε Τουρκία και Ισραήλ με θέμα συζήτησης τη Συρία

Ο Τραμπ στέλνει τον Μπόλτον σε Τουρκία και Ισραήλ με θέμα συζήτησης τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζον Μπόλτον, Τουρκία,

Την Τουρκία και το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τον Ιανουάριο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, με θέμα συζήτησης τη Συρία μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την αραβική χώρα.

Η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου έγινε ευνοϊκά δεκτή από την Άγκυρα, αλλά έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ, στενό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα συζητήσουμε τις συνεχείς προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης φάσης του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να επαναπατρίζουν στρατεύματα από τη Συρία» ανέφερε με tweet του ο Μπόλτον.

Η Ουάσιγκτον υπερασπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα το δικαίωμα του Ισραήλ να πραγματοποιεί επιδρομές στη Συρία, οι οποίες στρέφονται εναντίον των ιρανικών δυνάμεων και της λιβανέζικης σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Την Τετάρτη η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας» της Συρίας, η οποία, σύμφωνα με τη Δαμασκό και τη Μόσχα, αποτέλεσε την προηγούμενη μέρα στόχο αεροπορικών επιδρομών από ισραηλινές δυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, την επόμενη εβδομάδα, στη Βραζιλία.

Σχετικά άρθρα