Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ασσύριοι χριστιανοί της βόρειας Συρίας ζητούν από τον Τραμπ να μην τους εγκαταλείψει στους Τούρκους

Οι Ασσύριοι χριστιανοί της βόρειας Συρίας ζητούν από τον Τραμπ να μην τους εγκαταλείψει στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αραμαίοι, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Τουρκία, Χασάκα,

Το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο, μια ένοπλη δύναμη Ασσυρίων Χριστιανών (μονοφυσίτες) που συμμετέχει στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απηύθυνε έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να τους προστατέψει από την επικείμενη τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

«Τώρα είναι η ώρα για τις χριστιανικές, δυτικές χώρες και για τις χριστιανικές Εκκλησίες και τους πιστούς παγκοσμίως, να προστατέψουν τους χριστιανούς στη βορειοανατολική Συρία για να μην πέσουν θύματα ενός κτηνώδη πολέμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο πολέμησε στο πλευρό των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από το 2013, όταν συγκροτήθηκαν ως ένοπλη δύναμη στη βορειοανατολική επαρχία της Χασάκα.

Από τότε συμπολέμησαν με τις YPG και από κοινού συμμετείχαν στην ίδρυση των SDF, στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, προστατεύοντας από τους τζιχαντιστές πολλές περιοχές στη βορειοανατολική Συρία.

Δύο εβδομάδες πριν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των δυτικών συμμάχων και της πλειοψηφίας του αμερικανικού πολιτικού κόσμου.

Σε περίπτωση που οι Αμερικανοί φύγουν από τα συριακά εδάφη που ελέγχουν οι SDF, η Τουρκία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισβάλει και να τα καταλάβει, κάτι που θα σημάνει την έναρξη ενός νέου τρομερού πολέμου στη Συρία με θύματα Κούρδους, χριστιανούς και Άραβες δημοκρατικούς.

Σχετικά άρθρα