Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) ενισχύουν τις οχυρώσεις τους στη Μανμπίτζ απέναντι στην τουρκική απειλή

Οι Κούρδοι (SDF) ενισχύουν τις οχυρώσεις τους στη Μανμπίτζ απέναντι στην τουρκική απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σκάβουν χαρακώματα και σήραγγες γύρω από την πόλη Μανμπίτζ, ενισχύοντας τις οχυρώσεις τους εν όψει της αναγγελθείσας τουρκικής επίθεσης στην πόλη.

Την είδηση -που αυτονόητη είναι- μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU.

Οι Τούρκοι μάλιστα έδωσαν και στη δημοσιότητα ένα βίντεο, που δείχνει τα χαρακώματα των Κούρδων, κατηγορώντας τους για τρομοκράτες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με κυρίως συνιστώσα τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), είναι το πεζικό που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια και ανατολική Συρία με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού.

Έχει αποδειχτεί, από πάρα πολλά στοιχεία, πως όταν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία ενίσχυε τους τζιχαντιστές όχι μόνο με όπλα και εφόδια, αλλά και συναλλασσόμενη μαζί τους, με λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, πετρελαίου, μέχρι και ανθρωπίνων οργάνων.

Τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας είναι βέβαιο ότι θα φροντίσουν οι Κούρδοι να δικαστούν όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία.

Σχετικά άρθρα