Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο αίμα μικρών παιδιών χύθηκε τα ξημερώματα στη Γάζα

Νέο αίμα μικρών παιδιών χύθηκε τα ξημερώματα στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη,

Επτά ακόμα μικρά παιδιά προστέθηκαν στη μακρά λίστα των θυμάτων της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν το πρωί στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Με τα θύματα της πρωινής επιδρομής στη Ράφα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου έφθασε τους 485.

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Μεγάλη ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων

Εν τω μεταξύ, τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από τη δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας, μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων και 13 ισραηλινών στρατιωτών κατά τον χθεσινό βομβαρδισμό της συνοικίας Σετζάγια.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, καταδίκασε τα γεγονότα της Σετζάγια ως «αποτρόπαιη πράξη» και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στις 12 Ιουλίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την προστασία των αμάχων αμφοτέρων των πλευρών.

Σχετικά άρθρα