Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρές δυνάμεις του συριακού στρατού αναπτύχθηκαν δυτικά της Μανμπίτζ

Ισχυρές δυνάμεις του συριακού στρατού αναπτύχθηκαν δυτικά της Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Μια μεγάλη φάλαγγα του συριακού στρατού μετακινήθηκε προς την πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολη) της βορειοδυτικής Συρίας το τελευταίο 24ωρο, μετέδωσε το Al Masdar News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για την 1η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του συριακού στρατού, η οποία έφτασε ανήμερα των Χριστουγέννων στην πόλη Αλ Αριμέχ, μετά από συμφωνία με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Η Αλ Αριμέχ βρίσκεται δυτικά της Μανμπίτζ.

Σήμερα, Τετάρτη, ακόμα μια φάλαγγα του συριακού στρατού λέγεται ότι κινήθηκε προς τα περίχωρα της Μανμπίτζ.

Όπως μεταδίδεται ήταν άνδρες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, δηλαδή οι πραιτοριανοί του συριακού καθεστώτος, που πριν τον πόλεμο αποτελούσαν τη φρουρά της Δαμασκού.

Φωτογραφία που υποτίθεται δείχνει την 1η Μεραρχία να κινείται προς τα δυτικά της Μανμπίτζ

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πρόκειται να παραδώσουν τη Μανμπίτζ στη συριακή κυβέρνηση, πριν ο τουρκικός στρατός εξαπολύσει επίθεση για να την καταλάβει.

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το καθεστώς, ούτε από το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, την επαναστατική κυβέρνηση που αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Προς το παρόν στη Μανμπίτζ παραμένουν, μαζί με τη φρουρά της πόλης που ονομάζεται Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ και Γάλλοι στρατιώτες, ενώ ακόμα δεν έχουν αποχωρήσει οι Αμερικανοί.

Σχετικά άρθρα