Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γνήσια η συνομιλία των αποσχιστών που λένε ότι έριξαν το Boeing, λένε οι ΗΠΑ

Γνήσια η συνομιλία των αποσχιστών που λένε ότι έριξαν το Boeing, λένε οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Αμερικανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν τη γνησιότητα της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ρωσόφιλων ηγετών, που υπέκλεψαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και στην οποία οι δύο άνδρες ακούγονται να λένε ότι οι αντάρτες κατέρριψαν το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, “τα ηχητικά δεδομένα που δόθηκαν στον Τύπο από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας εξετάστηκαν από τους αναλυτές μας οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αυθεντικές συνομιλίες ανάμεσα σε γνωστούς αυτονομιστές ηγέτες, στηριζόμενοι στη σύγκριση μεταξύ των ηχητικών καταγραφών με τις καταγραφές γνωστών αυτονομιστών”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας “η πτήση MH17 καταρρίφθηκε πιθανόν από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος SA-11 (Bouk), ο οποίος εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία”.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) είχαν δημοσιοποιήσει το βράδυ της Πέμπτης την υποκλοπή εκείνου που παρουσίασαν ως συνομιλία μεταξύ δύο ηγετών των ανταρτών μετά την εξέταση του τόπου της συντριβής:

– “Οι φρουροί του σημείου ελέγχου Τσερνουκίνε κατέρριψαν το αεροπλάνο. Διαλύθηκε στον αέρα”, λέει ο ένας από αυτούς, ο “Μέιτζορ” [ταγματάρχης].
– “Λοιπόν;” ρωτά ο άλλος, ο “Γκρεκ”.
– “Είναι ένα πολιτικό αεροπλάνο 100%” (…)
– “Υπήρχαν όπλα;”
– “Όχι, τίποτα, μόνο πολιτικές υποθέσεις”.
– “Έγγραφα;”
– “Υπάρχει ένα ενός Ινδονήσιου φοιτητή”.

Σχετικά άρθρα