Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανθιά δέρνει μουσουλμάνα συμμαθήτριά της στις τουαλέτες του σχολείου και γίνεται χαμός (βίντεο)

Ξανθιά δέρνει μουσουλμάνα συμμαθήτριά της στις τουαλέτες του σχολείου και γίνεται χαμός (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ενδοσχολική Βία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαθητές, Πενσυλβάνια, Πίτσμπουργκ,

Ποινικές διώξεις εκκρεμούν μετά την επίθεση που δέχτηκε στις τουαλέτες του σχολείου της μια έφηβη πρόσφυγας μουσουλμάνα από συμμαθήτριά της.

Το βίντεο με τα δύο κορίτσια να λογομαχούν στις τουαλέτες και μετά να πιάνονται στα χέρια, με τη μουσουλμάνα να πέφτει στο πάτωμα, έγινε «βάιραλ» (ρεκόρ θεάσεων) στο Facebook.

Το περιστατικό συνέβη στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Τσάρτιερς Βάλεϊ, έξω από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια.

Η νεαρή μουσουλμάνα ήρθε αντιμέτωπη στις τουαλέτες με μια συνομήλική της, που ήθελε να κάνει χρήση ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η λογομαχία σύντομα εξελίχθηκε σε χειροδικία, με την άλλη μαθήτρια να σπρώχνει τη μουσουλμάνα και να τη ρίχνει στο έδαφος και να τη γρονθοκοπά με μανία.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν προκύπτει από πουθενά ότι η μουσουλμάνα δέχθηκε επίθεση στις τουαλέτες λόγω της θρησκείας της.

Εάν δεν φόραγε τη μαντίλα, το περιστατικό θα αντιμετωπιζόταν ως ένα από τα χιλιάδες καθημερινά παγκοσμίως, με μαθητές να τσακώνονται για διάφορους λόγους στα προαύλια και στις τουαλέτες.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), η μεγαλύτερη οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, απαίτησε προχθές, τη Δευτέρα, οι Ομοσπονδιακές Αρχές να ερευνήσουν τον καβγά των κοριτσιών ως «έγκλημα μίσους».

Η ίδια μουσουλμανική οργάνωση παρέχει και νομική βοήθεια στην οικογένεια της νεαρής μουσουλμάνας.

Όπως μεταδίδεται σε διεθνή μέσα, η οικογένεια της έφηβης έφυγε από τη Συρία λόγω πολέμου και πέρασε δύο χρόνια σε προσφυγικά στρατόπεδα μέχρι να τους χορηγηθεί άσυλο στις ΗΠΑ.

Η Αστυνομία του Πίτσμπουργκ, που διεξάγει την έρευνα, δεν έχει βρει στοιχεία ότι το περιστατικό στις τουαλέτες του σχολείου σχετίζεται με θρησκευτικά ή ρατσιστικά κίνητρα.

Προφανώς και είναι ένας τυπικός -απαράδεκτος βεβαίως- ενδοσχολικός καβγάς, ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας, που έχει λάβει διαστάσεις από τους μουσουλμάνους ακτιβιστές επειδή εκείνη που δέχτηκε την επίθεση φορούσε μαντίλα.

Ότι το θέμα το «σηκώνει ψηλά» πρώτο και καλύτερο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έχει κι αυτό τη σημασία του.

Σχετικά άρθρα