Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βάλτε στην άκρη τις διαφορές σας, το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Βάλτε στην άκρη τις διαφορές σας, το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Χριστούγεννα,

Μήνυμα ενότητας έστειλε στους Βρετανούς η Βασίλισσα Ελισάβετ με το χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και προβλήθηκε την Τρίτη.

Η 92χρονη Ελισάβετ αναφερόμενη εμμέσως στις αναταράξεις που προκαλεί το Brexit κάλεσε τους Βρετανούς να γεφυρώσουν τις «πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές» τους, στέλνοντας μήνυμα εθνικής ενότητας.

Ακόμα και με τις πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές, το να συμπεριφερόμαστε στον άλλο με σεβασμό και ως συνάνθρωπο είναι πάντοτε ένα καλό πρώτο βήμα προς μεγαλύτερη κατανόηση, τόνισε χαρακτηριστικά η Ελισάβετ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του μηνύματος από τη βρετανική τηλεόραση προβάλλονταν και εικόνες από σημαντικά γεγονότα του 2018.

Οι τηλεθεατές είδαν στιγμιότυπα από την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της εθνικής Αγγλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι τους γάμους του πρίγκιπα Χάρι και της πριγκίπισσας Ευγενίας.

Παρουσιάστηκαν πλάνα του λαμπερού γάμου του Χάρι και της Μέγκαν, καθώς και τις στιγμές που το ζευγάρι αντάλλασσε φιλιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών της RAF, η Βασίλισσα υπογράμμισε:

«Χρωστάμε στην Πολεμική Αεροπορία και σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις μας βαθύτατη ευγνωμοσύνη».

Η εκπομπή τελείωσε όπως είχε αρχίσει, με τραγούδι από τη χορωδία του King’s College, Cambridge, τον Εθνικό Ύμνο και το κομμάτι Once In Royal David’s City.

Η Ελισάβετ φορούσε ένα μεταξωτό και δαντελωτό φόρεμα, ραμμένο από την Angela Kelly, το οποίο έφερε και μία καρφίτσα από χρυσό, ρουμπίνι και διαμάντι, δώρο από τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο το 1966.

Σχετικά άρθρα