Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου απείλησε τη Γαλλία: «Δεν θα ήταν ωφέλιμο» να προστατεύετε τους Κούρδους

Ο Τσαβούσογλου απείλησε τη Γαλλία: «Δεν θα ήταν ωφέλιμο» να προστατεύετε τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία προειδοποίησε ανήμερα Χριστουγέννων ότι δεν θα ήταν «ωφέλιμο» για τη Γαλλία να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία για να «προστατεύσει» τους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας.

«Δεν θα ωφελήσει κανέναν να παραμείνει η Γαλλία στη Συρία για να προστατεύσει την YPG», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με Τούρκους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Εδώ και δύο ημέρες γαλλικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στις θέσεις που προηγουμένως κατείχαν οι Αμερικανοί, μεταξύ των ισλαμιστών μισθοφόρων των Τούρκων και του τουρκικού στρατού και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ.

Είχε προηγηθεί από τον Γάλλο πρόεδρο επικριτική δήλωση για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να τονίζει ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε τι οφείλουμε στους Κούρδους». «Κάνω έκκληση προς όλους…να μη ξεχνούν τι τους οφείλουμε», υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα