Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόρτωσαν τα πτώματα των επιβατών του Boeing σε βαγόνια και τα… ψάχνουν!

Φόρτωσαν τα πτώματα των επιβατών του Boeing σε βαγόνια και τα… ψάχνουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι σωροί των επιβατών του Boeing της Malaysia Airlines είχαν αρχίσει να αποσυντίθεται, λόγω και της ζέστης, για αυτό και μεταφέρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μέσα σε σιδηροδρομικά βαγόνια – ψυγεία στο σταθμό μιας πόλης σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής, δήλωσαν την Κυριακή σιδηροδρομικοί εργάτες.

Δείτε φωτογραφίες από πλάνα του ρωσικού Life News:

ptomata-1

ptomata-2

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τους οποίους συνόδευαν ένοπλοι αντάρτες, έλεγξαν τα βαγόνια του τρένου, το οποίο ένας εργάτης δήλωσε ότι θα σταλεί νοτιοδυτικά σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία.

treno

Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχία για το τι θα γίνει με τις σορούς των 298 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη την Πέμπτη και ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του είναι «έξαλλη» με το άκουσμα ότι οι σοροί «σύρονται εδώ κι εκεί».

Αφού παρέμειναν εκτεθειμένες για δύο ολόκληρα 24ωρα στην καλοκαιρινή ζέστη, στη συνέχεια οι σοροί απομακρύνθηκαν από τον τόπο της συντριβής.

Ο Σεργκέι Καβταράντζε, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ των ρώσων αυτονομιστών, δήλωσε πως και τα 196 πτώματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής έχουν φορτωθεί σε βαγόνια και βρίσκονται στην Τορέζ, μία πόλη στην περιοχή του Ντονέτσκ.

«Θα μείνουν εκεί για την ώρα έως ότου επιλυθεί το θέμα (του τι θα γίνει με αυτά). Περιμένουμε τους ειδικούς», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί οι ειδικοί καθυστέρησαν.

«Περιμένουμε τους ειδικούς για τρεις ημέρες. Από την πρώτη ημέρα έπειτα από αυτή την καταστροφή, καλωσορίσαμε τους ειδικούς από οπουδήποτε κι αν θα ερχόντουσαν. Ουκρανούς ειδικούς, διεθνείς ειδικούς, Ρώσους ειδικούς… Είπαμε από την αρχή ότι θα προσφέρουμε τις μεγαλύτερες εγγυήσεις για την ασφάλειά τους στην περιοχή που ελέγχουμε».

Ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής παρατηρητής της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, δήλωσε πως η ομάδα του είδε σακούλες με πτώματα στα βαγόνια αλλά δεν μπόρεσε να τα μετρήσει. Είπε πως δεν γνωρίζει πού θα πάνε οι σοροί.

Ένας σιδηροδρομικός εργάτης δήλωσε πως τα πτώματα μεταφέρθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα σταλούν προς την κατεύθυνση της πόλης Ιλοβάισκ, νοτιοδυτικά της Τορέζ.

«Κάτι παραδόθηκε και μας είπαν να περιμένουμε», δήλωσε ένας σιδηροδρομικός εργάτης υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας πως το «κάτι» ήταν πτώματα.

«Είναι πτώματα. Έφεραν τις σορούς στη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας επί καθήκοντι αξιωματούχος στον σταθμό της Τορέζ.

Βρήκαν ακόμα 27 πτώματα

Άλλα 27 πτώματα βρέθηκαν σήμερα μαζί με 20 κομμάτια ανθρώπινης σάρκας στο σημείο όπου κατέπεσε ένα μαλαισιανό αεροπλάνο, δήλωσε ο ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.

Είπε σε συνέντευξη Τύπου πως οι σοροί 192 από τους 298 ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στη στέπα στην ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη έχουν τοποθετηθεί σε ψυχόμενα βαγόνια τρένου προτού σταλούν στις πατρίδες τους για ταφή.

Ουκρανοί: Οι αντάρτες καταστρέφουν τα στοιχεία

Εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε πως οι φιλορώσοι αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν ένα μαλαισιανό αεροπλάνο.

“Οι τρομοκράτες κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή ρωσικών πυραύλων στην κατάρριψη αυτού του αεροσκάφους”, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε πως οι αντάρτες απομάκρυναν συντρίμμια και πτώματα από το σημείο της συντριβής με φορτηγά, επεμβαίνοντας σε έναν χώρο ο οποίος πρέπει να είναι ασφαλισμένος προκειμένου οι ερευνητές να έχουν μία πιθανότητα να προσδιορίσουν τι, και ποιος, προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους.

“Οι τρομοκράτες μετέφεραν 38 σορούς στο περιφερειακό νοσοκομείο (στο Ντονέτσκ). Για τα υπόλοιπα πτώματα, δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να τα έχουν πάει”, είπε ο Λισένκο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, σιδηροδρομικοί εργάτες δήλωσαν πως δεκάδες σοροί από το σημείο της συντριβής τοποθετήθηκαν μέσα σε βαγόνια-ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σταθμό της πόλης Τορέζ σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι παρατηρητές του οργανισμού ενημερώθηκαν ότι 169 σοροί που μεταφέρθηκαν από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου τοποθετήθηκαν σε ένα τρένο-ψυγείο εν αναμονή της άφιξης των διεθνών εμπειρογνωμόνων.

treno-2

Η διαβεβαίωση δόθηκε στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ στον σταθμό της Τορέζ, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Μίκαελ Μποκιούρκιβ σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το σημείο της συντριβής, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο. Ερωτηθείς για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το τρένο αναχώρησε για το Ντονέτσκ, είπε πως δεν γνωρίζει αν έχει αναχωρήσει ήδη από την Τορέζ.

Σχετικά άρθρα