Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βράζει» η Βαρκελώνη: Αστυνομικοί συνέλαβαν άστεγο αφού σκότωσαν τον σκύλο του

«Βράζει» η Βαρκελώνη: Αστυνομικοί συνέλαβαν άστεγο αφού σκότωσαν τον σκύλο του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άστεγοι, Βαρκελώνη, Ισπανία, Καταλονία, Σκύλος,

Οργή στην ισπανική κοινωνία και ιδίως στη Βαρκελώνη αλλά και την αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η δολοφονία της Σότα, της σκυλίτσας ενός νεαρού αστέγου από έναν αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να φοβήθηκε από το… γάβγισμά της.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το σκυλί κι ο ιδιοκτήτης της κοιμόντουσαν στον χώρο του πάρκινγκ του ξενοδοχείου Hotel Granvia στην περιοχή Sants-Montjuïc της Βαρκελώνης.

Δύο αστυνομικοί πλησίασαν τον νεαρό και του ζήτησαν να δέσει τη σκυλίτσα.

Όπως ισχυρίζονται, ο άστεγος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός μαζί τους και το σκυλί έγινε νευρικό και δάγκωσε τον έναν αστυνομικό, ο οποίος φοβούμενος για τη ζωή του τράβηξε το όπλο και το πυροβόλησε στο κεφάλι.

Μάρτυρες ωστόσο που είδαν όσα εξελίχθησαν διαψεύδουν ότι η Σότα επιτέθηκε στον αστυνομικό:

«(Οι αστυνομικοί) μίλησαν με μεγάλη αγένεια στον νεαρό άστεγο.

»Ο σκύλος άρχισε να γίνεται νευρικός και γάβγιζε, ωστόσο δεν επιτέθηκε σε κανέναν» αναφέρει ο Κάρλος, ένας αυτόπτης μάρτυρας στην ισπανική El Pais.

Ο άστεγος τότε επιτέθηκε στον αστυνομικό που σκότωσε τη σκυλίτσα του, κι άρχισε να τον χτυπά με ένα skateboard, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού τη στιγμή που στην άλλη πλευρά του δρόμου το σκυλάκι κουνούσε την ουρίτσα του ξεψυχώντας.

Οι εικόνες της σκυλίτσας που αφήνει την τελευταία της πνοή στον δρόμο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας θυμό, απογοήτευση και πολλά ερωτήματα, ενώ φιλοζωικές οργανώσεις κάλεσαν σε κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή υπερασπίστηκε το έργο της Αστυνομίας και δήλωσε ότι ο αστυνομικός είναι σε αναρρωτική άδεια για τα… τραύματα που υπέστη.

Σχετικά άρθρα