Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ – Θα διεξαχθούν αρχές Απριλίου

Πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ – Θα διεξαχθούν αρχές Απριλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Σε πρόωρες κάλπες οδηγείται το Ισραήλ τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Οι ηγέτες του συνασπισμού αποφάσισαν ομόφωνα να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να διεξαχθούν νέες εκλογές στις αρχές Απριλίου», έγραψε ο εκπρόσωπος στο Twitter, παραθέτοντας απόσπασμα από δήλωση που εξέδωσαν οι πολιτικοί εταίροι του Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση μελών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μια κρίση στον συνασπισμό σε σχέση με ένα νομοσχέδιο για τη στρατολογία που εξαιρούσε από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία υπερορθόδοξους Εβραίους άνδρες οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Ο Νετανιάχου, που διανύει την τέταρτη πρωθυπουργική θητεία του, κυβερνούσε με μια πλειοψηφία στην κόψη του ξυραφιού (61 σε σύνολο 120 κοινοβουλευτικών εδρών).

Βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας, οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η κυβέρνηση του Νετανιάχου θα παραμείνει στη θέση της μέχρι την ορκωμοσία νέας, μετά τις εκλογές του Απριλίου.

Μια σειρά ερευνών για διαφθορά σε βάρος του Νετανιάχου και εν αναμονή αποφάσεων από τον γενικό εισαγγελέα του Ισραήλ για το αν θα ακολουθήσει τις αστυνομικές συστάσεις και θα τον παραπέμψει έχουν προκαλέσει εκτιμήσεις ότι θα επιδιώξει μια δημόσια επίδειξη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του μέσω της κάλπης.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε επιλήψιμο, ενώ σημειώνεται πως ήταν πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 1996 έως το 1999 και επανήλθε στον θώκο το 2009.

Η παρούσα κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία από τον Μάιο του 2015.

Σχετικά άρθρα