Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν έχουν αποχωρήσει ακόμα οι Αμερικανοί από τη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας (βίντεο)

Δεν έχουν αποχωρήσει ακόμα οι Αμερικανοί από τη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Βίντεο που τραβήχτηκε την Κυριακή το πρωί δείχνει αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα, με αμερικανικές σημαίες, να κινούνται εντός της πόλης Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, στην οδό Τζισρ Ας Σαρμπ.

Η πόλη Μανμπίτζ είναι η πρώτη που απελευθέρωσαν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με τη βοήθεια των ΗΠΑ, εκδιώκοντας από αυτή το Ισλαμικό Κράτος.

Στη Μανμπίτζ έχει συγκροτηθεί πολιτοφυλακή από τους κατοίκους της, η οποία υπάγεται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και διοικείται από τοπικό συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι εθνότητες της πόλης, δηλαδή Άραβες, Κούρδοι, Τουρκμένοι, Αρμένιοι και Κιρκάσιοι.

Αυτόπτης μάρτυρας βεβαίωσε ότι τα αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύονταν από πολιτοφύλακες των SDF.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωνε στο Sputnik ότι δεν θα είναι εύκολη η επίλυση του προβλήματος με την «παράνομη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία», τονίζοντας ότι ο καιρός θα δείξει εάν η ανακοίνωση αποχώρησης πραγματικά ισχύει.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η πλήρης απόσυρση των 2.000 περίπου Αμερικανών στρατιωτών από τα εδάφη της Συρίας που ελέγχουν οι Κούρδοι θα χρειαστεί από 60 έως 100 ημέρες.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση για την παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στη Συρία.

Δείτε το βίντεο με τους Αμερικανούς που αναπαρήγαγε το ρωσικό Sputnik:

Σχετικά άρθρα