Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην Αμερικανός πρεσβευτής περιγράφει τον όλεθρο που θα ακολουθήσει φεύγοντας οι Αμερικανοί από τη Συρία

Πρώην Αμερικανός πρεσβευτής περιγράφει τον όλεθρο που θα ακολουθήσει φεύγοντας οι Αμερικανοί από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στη Δανία, Τζέιμς Κέιν (James Kane), τάχθηκε ενάντια στην αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, είπε ότι πρόκειται περί λάθους που θα οδηγήσει στην εμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων και υπογράμμισε την ανάγκη να υποστηριχθούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι λαοί της περιοχής, προσθέτοντας ότι «με την αποχώρησή μας λέμε σε όλο τον κόσμο ότι εγκαταλείπουμε τις αρχές μας».

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στη Washington Post, γράφει ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία είναι λάθος και θα οδηγήσει στις ίδιες επιπτώσεις με την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων πριν επτά χρόνια από το Ιράκ, επί Μπάρακ Ομπάμα.

«Η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συρία, θα οδηγήσει στην επιστροφή του εξτρεμιστικού φονταμενταλισμού ενδυναμωμένου, είτε υπό το όνομα του Ισλαμικού Κράτους, είτε με την εμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων με άλλα ονόματα».

Υπάρχουν όμως και άλλες συνέπειες, όπως:

«Η αποχώρηση της Αμερικής θα δώσει στο Ιράν μεγαλύτερη ευκαιρία να εξαπλώσει την επιρροή του στην περιοχή μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα και θα παρέχει στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ πόρους μεγάλου πλούτου, με το να ξαναπάρει υπό τον έλεγχό του την περιοχή που παρήγαγε περισσότερο από το 60% του πετρελαίου, πράγμα που θα δώσει στους καταπιεστικούς του μηχανισμούς περισσότερη ισχύ».

«Ο Τραμπ λέει ότι δεν θέλει η Αμερική να είναι ένας χωροφύλακας της Μέσης Ανατολής, αλλά στην πραγματικότητα, η χώρα μας μπορεί να ανταμειφθεί υποστηρίζοντας τη Δημοκρατική Συρία (σ.σ. Κούρδους και συμμάχους τους) και βοηθώντας τους ανθρώπους να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους και να τους υποστηρίξει να αντισταθούν στην τρομοκρατία».

«Δίχως την υποστήριξή μας, αυτές οι περιοχές θα λαφυραγωγηθούν από τα καθεστώτα της Δαμασκού, της Τεχεράνης, της Κωνσταντινούπολης ή ακόμα και της Μόσχας.

»Αυτό θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα στα αμερικανικά συμφέροντα εθνικής ασφαλείας.

»Θα επιβεβαιώσουμε τα λόγια των αντιπάλων μας στη Μεσή Ανατολή, ότι η Αμερική εγκαταλείπει τους συμμάχους της, αυτό θα σημαίνει για όλο τον κόσμο ότι εγκαταλείπουμε τις αρχές μας, που έδωσαν ελπίδα σε πολλούς στον κόσμο για περισσότερα από 200 χρόνια».

Σχετικά άρθρα