Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν και Τσαβούσογλου υβρίζουν μανιασμένα τον Νετανιάχου: «Είμαι απελευθερωτής» – «Είσαι ψυχρόαιμος φονιάς»

Ερντογάν και Τσαβούσογλου υβρίζουν μανιασμένα τον Νετανιάχου: «Είμαι απελευθερωτής» – «Είσαι ψυχρόαιμος φονιάς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξαπέλυσε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο «σουλτανοπρόεδρος» χαρακτήρισε το σχόλιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Twitter «υποκριτικό», αλλά δεν περιορίστηκε εκεί, εγκωμίασε τον εαυτό του ως «απελευθερωτή»:

«Ο Ερντογάν είναι η φωνή των καταπιεσμένων», είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο και συνέχισε:

«Εσύ [Νετανιάχου] είσαι η φωνή των καταπιεστών. Είσαι σκληρός!», είπε μιλώντας σε μια τελετή εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη.

«Διαπράττεις κρατική τρομοκρατία, η Αστυνομία σου συλλαμβάνει γυναίκες και παιδιά, χτυπώντας τα και τραβόντας τα», είπε ο «φιλάνθρωπος» που έχει γεμίσει τις τουρκικές φυλακές με εγκυμονούσες, μόνο και μόνο με την κατηγορία ότι είναι γκιουλενίστριες.

Στον καβγά ενεπλάκη και η νυφίτσα ο Τσαβούσογλου, που αποκάλεσε μέσω Twitter τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου «ψυχρόαιμο φονιά».

«Ο κατακτητής που κλωτσά ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος εύκολα προσβάλλεται: Ο @netanyahu είναι ένας ψυχρόαιμος φονιάς των καιρών μας, υπεύθυνος για σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων, που βομβαρδίζει παιδιά σε παραλίες. Η Τουρκία ποτέ δεν θα πάψει να εκθέτει την αλήθεια», έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο καβγάς ξεκίνησε από το Σάββατο

«Ο Ερντογάν, ο κατακτητής της βόρειας Κύπρου, του οποίου ο στρατός σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά στα κουρδικά χωριά, εντός και εκτός Τουρκίας -να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ», έγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Σάββατο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Είχε προηγηθεί νέα αντισημιτική δήλωση Ερντογάν, ο οποίος δημόσια είπε ότι «οι Εβραίοι στο Ισραήλ κλωτσάνε τους άλλους όταν είναι πεσμένοι κάτω», προσθέτοντας ότι οι Εβραίοι δεν κλωτσάνε μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες και παιδιά.

Οι μουσουλμάνοι, δήλωσε ο Ερντογάν, θα αντιμετωπίσουν τους Εβραίους «αν έχουν το θάρρος να αντιπαρατεθούν μαζί μας και θα τους δώσουμε ένα μάθημα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται σφόδρα στο Ισραήλ και δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απαντά επισημαίνοντας την τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Ωστόσο, πλέον στο ίδιο «κάδρο» με την Κύπρο μπαίνουν και οι Κούρδοι. Πρόκειται για εξέλιξη που το TRIBUNE είχε προβλέψει εδώ και χρόνια.

Ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο συνδέεται απόλυτα με το κουρδικό ζήτημα.

Η συμμαχία του Ελληνισμού (Ελλάδα-Κύπρος) με το Ισραήλ (τόσο σε διακρατικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο) είναι το μόνο σύνορο του δυτικού κόσμου απέναντι στην ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι Κούρδοι είναι ο προκεχωρημένος στρατός του δυτικού πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα