Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε να δώσει «ένα μάθημα» στους Εβραίους – Ο Νετανιάχου απάντησε με θέση υπέρ Κύπρου και Κούρδων

Ο Ερντογάν απείλησε να δώσει «ένα μάθημα» στους Εβραίους – Ο Νετανιάχου απάντησε με θέση υπέρ Κύπρου και Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Ο Ερντογάν, ο κατακτητής της βόρειας Κύπρου, του οποίου ο στρατός σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά στα κουρδικά χωριά, εντός και εκτός Τουρκίας -να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ», έγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Σάββατο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το τουίτ του κ. Νετανιάχου είχε ενθουσιώδη υποδοχή, κάνοντας μέσα σε λίγες ώρες περισσότερες από 7.300 αναπαραγωγές και συγκεντρώνοντας περισσότερα από 21.000 λάικ.

Είχε προηγηθεί νέα αντισημιτική δήλωση Ερντογάν, ο οποίος δημόσια είπε ότι «οι Εβραίοι στο Ισραήλ κλωτσάνε τους άλλους όταν είναι πεσμένοι κάτω», προσθέτοντας ότι οι Εβραίοι δεν κλωτσάνε μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες και παιδιά.

Οι μουσουλμάνοι, δήλωσε ο Ερντογάν, θα αντιμετωπίσουν τους Εβραίους «αν έχουν το θάρρος να αντιπαρατεθούν μαζί μας και θα τους δώσουμε ένα μάθημα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται σφόδρα στο Ισραήλ και δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απαντά επισημαίνοντας την τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Ωστόσο, πλέον στο ίδιο «κάδρο» με την Κύπρο μπαίνουν και οι Κούρδοι. Πρόκειται για εξέλιξη που το TRIBUNE είχε προβλέψει εδώ και χρόνια.

Ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο συνδέεται απόλυτα με το κουρδικό ζήτημα.

Η συμμαχία του Ελληνισμού (Ελλάδα-Κύπρος) με το Ισραήλ (τόσο σε διακρατικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο) είναι το μόνο σύνορο του δυτικού κόσμου απέναντι στην ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι Κούρδοι είναι ο προκεχωρημένος στρατός του δυτικού πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα