Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιπρόσωποι των Κούρδων στο Παλάτι Ελιζέ – Η Γαλλία συνεχίζει να υποστηρίζει τις SDF

Αντιπρόσωποι των Κούρδων στο Παλάτι Ελιζέ – Η Γαλλία συνεχίζει να υποστηρίζει τις SDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Γαλλία, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ριάντ Νταράρ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), Τζιχαντιστές,

Αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας δήλωσε την Παρασκευή την απόφαση της Γαλλίας να συνεχίσει να υποστηρίζει τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

«Γάλλοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με αντιπροσώπους του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου και επιβεβαίωσαν την υποστήριξη της Γαλλίας στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)».

Οι συμπρόεδροι του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, Ελχάμ Άχμεντ και Ριάντ Ντεράρ, συναντήθηκαν με ανώτερους Γάλλους αξιωματούχους στο Παλάτι του Ελιζέ.

Οι αντιπρόσωποι των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους τόνισαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα επηρεάσει τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και κάλεσαν τη Γαλλία να επιδιώξει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια και ανατολική Συρία.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο μόνο που υστερούν απέναντι στον τουρκικό στρατό είναι η πολεμική αεροπορία. Εάν οι Τούρκοι δεν μπορούν να τους βομβαρδίσουν, τότε οι Κούρδοι και οι Άραβες δημοκρατικοί σύμμαχοί τους μπορούν να συντρίψουν τον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του.

Σχετικά άρθρα