Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη τζιχαντιστής για την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo πριν 4 χρόνια

Συνελήφθη τζιχαντιστής για την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo πριν 4 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Γαλλία, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Τέσσερα χρόνια μετά, οι πληγές από την τρομοκρατική επίθεση με τους 12 νεκρούς στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δεν έχουν κλείσει και όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες, αλλά ανεπίσημες πληροφορίες, συνελήφθη στο Τζιμπουτί ένας ιρακινής καταγωγής άντρας, ο οποίος σχετίζεται με την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό το 2015, η οποία συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα και αποτέλεσε το εναρκτήριο χτύπημα μίας σειράς αιματηρών τρομοκρατικών ενεργειών σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από επίσημη, αλλά ανώνυμη πηγή, συνελήφθη ο Ιρακινός με γαλλική υπηκοότητα Peter Cherif, ή πιο γνωστός με το μουσουλμανικό του όνομα Abu Hamza.

Στις 7 Ιανουαρίου 2015, τα αδέρφια Cherif και Said Kouachi, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του περιοδικού με αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας 11 δημοσιογράφους και τεχνικούς και έναν αστυνομικό.

Τα επόμενα 24ωρα, ο συνεργάτης τους Amedy Coulibaly σκότωσε σε υπόθεση ομηρίας σε σούπερ μάρκετ, μία γυναίκα αστυνομικό και άλλους τέσσερις πολίτες.

Τα αδέρφια Cherif ο Kouachi και ο Coulibaly, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τη γαλλική αστυνομία.

Ο Peter Cherif είχε ενταχθεί σε ένα γκρουπ νεαρών Γάλλων, οι οποίοι αναχώρησαν από το Παρίσι για το Ιράκ, το 2003 και το 2004.

Οι δύο σκοτώθηκαν, ο ένας ως βομβιστής αυτοκτονίας και ο άλλος σε βομβιστική επίθεση.

Ο Cherif συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2004 στη Φαλούτζα και κρατήθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες για διάστημα 19 μηνών, πριν οδηγηθεί σε φυλακές στο Ιράκ, προκειμένου να εκτίσει ποινή 15 χρόνων.

Κατάφερε να αποδράσει από τις φυλακές του Ιράκ και να μεταβεί στη Συρία και από εκεί στη Γαλλία.

Το 2011, ένας δικαστής τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, για εγκληματικές ενέργειες που σχετίζονταν και με την τρομοκρατία.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Παρίσι, επιβεβαίωσε ότι διαθέτει και ερευνά μία λίστα με 14 υπόπτους, οι οποίοι σχετίζονται με διάφορούς τρόπους, με την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo, τον Ινουάριο του 2015.

Σχετικά άρθρα