Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι εξετάζουν να απελευθερώσουν 3.200 αιχμαλώτους του Ισλαμικού Κράτους

Οι Κούρδοι εξετάζουν να απελευθερώσουν 3.200 αιχμαλώτους του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία -ανατολικά του Ευφράτη- θα μπορούσε να είχε ως συνέπεια, οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να εγκαταλείψουν τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία, στον τελευταίο θύλακα των τρομοκρατών στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και παράλληλα να απελευθερώσουν χιλιάδες αιχμαλώτους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που κρατάνε.

Αυτό μετέδωσε την Πέμπτη η ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία από την έναρξή του και σε γενικές γραμμές μεταδίδει πραγματικές ειδήσεις, παρά ότι είναι φιλική προς την ισλαμική συριακή αντιπολίτευση.

Το Παρατηρητήριο μετέδωσε ότι οι SDF σκέφτονται πολύ σοβαρά να απελευθερώσουν 3.200 ξένους και ντόπιους του Ισλαμικού Κράτους, που έπιασαν το προηγούμενο διάστημα αιχμαλώτους σε μάχες και πολλούς από αυτούς οι χώρες καταγωγής τους αρνούνται να τους δεχθούν.

Αποτέλεσμα, οι Κούρδοι να έχουν υπό κράτηση ένα σημαντικό αριθμό αιχμαλώτων που δεν μπορούν να τους συντηρήσουν από μόνοι τους, οπότε θα τους αμολήσουν κι ας τους συμμαζέψει όποιος «καίγεται».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επίσης σκέφτονται να εγκαταλείψουν το μέτωπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Χατζίν της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στον τελευταίο θύλακα του ISIS, επειδή χρειάζονται όλες τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τα βόρεια σύνορα της Συρίας από μια επικείμενη τουρκική εισβολή.

Όταν έφτασαν την Τετάρτη τα νέα στους διοικητές των SDF ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να τους εγκαταλείψει, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπολοίπων Αμερικανών αξιωματούχων ότι θα έμεναν κοντά τους για τουλάχιστον μια δεκαετία, συγκλήθηκε πολύωρη σύσκεψη της ηγεσίας για να εξετάσουν την κατάσταση.

Στη συζήτηση αυτή εξέτασαν να απελευθερώσουν χιλιάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που κρατάνε, όπως και τις οικογένειές τους, δηλαδή γυναίκες και παιδιά.

Οι αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους είναι 1.100 τζιχαντιστές από 31 διαφορετικές χώρες και 2.080 γυναικόπαιδα από 44 διαφορετικές χώρες.

Όλοι αυτοί μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι στο συριακό έδαφος σύντομα.

Σχετικά άρθρα