Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βίασαν και αποκεφάλισαν τις δύο τουρίστριες στο Μαρόκο

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βίασαν και αποκεφάλισαν τις δύο τουρίστριες στο Μαρόκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βιασμός, Δανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρόκο, Νορβηγία, Ομαδικός Βιασμός, Τζιχαντιστές, Τουρίστες,

Οι δύο νεαρές Σκανδιναβές τουρίστριες, που βρέθηκαν νεκρές στην κατασκήνωσή τους στο Μαρόκο, φαίνεται ότι έπεσαν θύματα τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με ένα τρομακτικό βίντεο που εντοπίστηκε στο διαδίκτυο και άλλα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος.

Το πτώματα της 24χρονης Λουίζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν (Louisa Vesterager Jespersen) από τη Δανία και της 28χρονης Μάρεν Ούλαντ (Maren Ueland) από τη Νορβηγία, βρέθηκαν σε μια περιοχή κάμπινγκ στα όρη Άτλας του Μαρόκου τη Δευτέρα.

Οι τοπικές αστυνομικές Αρχές υπέθεσαν αρχικά ότι οι δύο γυναίκες έπεσαν θύματα αρρωστημένης βίας με σεξουαλικά κίνητρα.

Η μία από τις δύο κείτονταν αποκεφαλισμένη μέσα στη σκηνή τους, ενώ η άλλη -η 24χρονη Λουίζα- βρέθηκε σε μικρή απόσταση επίσης αποκεφαλισμένη.

Και οι δύο γυναίκες είχαν υποστεί ακρωτηριασμούς και βιαστεί.

Τώρα οι μαροκινές Αρχές λένε ότι οι φόνοι συνδέονται με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ένας από τους υπόπτους, που συνελήφθη επειδή του έπεσε η ταυτότητα στον τόπο του εγκλήματος και βρέθηκε από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να συλληφθεί, αποδείχθηκε ότι συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα, την Πέμπτη οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας εντόπισαν να διακινείται στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει τον φόνο της μία από τις δύο τουρίστριες, ενώ η άλλη ακούγεται να βγάζει μια κραυγή.

Οι γυναίκες βρέθηκαν να κάνουν κατασκήνωση στο Μαρόκο επειδή σπούδαζαν οικο-φιλοσοφία και ζωή στην ύπαιθρο στο Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας, δυτικά του Όσλο. Ωστόσο, το ταξίδι τους στο Μαρόκο και οι διακοπές τους, που ήταν μηνιαίες, δεν είχαν σχέση με τις σπουδές.

Σχετικά άρθρα