Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γάλλοι παραμένουν στη Συρία – Οι Κούρδοι ηγέτες μεταβαίνουν εκτάκτως στο Παρίσι

Οι Γάλλοι παραμένουν στη Συρία – Οι Κούρδοι ηγέτες μεταβαίνουν εκτάκτως στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ναταλί Λουαζό, Ριάντ Νταράρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), Τζιχαντιστές, Φλοράνς Παρλί,

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχουν αποδυναμωθεί αλλά δεν έχουν σβηστεί από τον χάρτη της Συρίας και ότι ο αγώνας για την ολοκληρωτική ήττα τους, στους εναπομείναντες θύλακές τους, είναι ανάγκη να συνεχιστεί.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδυναμωθεί περισσότερο από ποτέ», έγραψε στο Twitter η Φλοράνς Παρλί, απαντώντας στον Ντόναλντ Τραμπ που τουίταρε την Τετάρτη ότι «το Ισλαμικό Κράτος νικήθηκε».

«Δεν σβήστηκε όμως από τον χάρτη, ούτε εκριζώθηκε. Είναι αναγκαίο οι τελευταίοι θύλακες αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης να ηττηθούν ολοκληρωτικά στρατιωτικά», πρόσθεσε η κ. Παρλί.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουαζό, δήλωσε ότι τα γαλλικά στρατεύματα παραμένουν προς το παρόν στη Συρία, στα εδάφη που ελέγχονται από τους Κούρδους και τους Άραβες συμμάχους τους.

Την Παρασκευή μεταβαίνουν εκτάκτως στο Παρίσι οι δύο συμπρόεδροι του Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συρίας, δηλαδή της επαναστατικής κυβέρνησης που στηρίζεται στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Ελάμ Άχμεντ και Ριάντ Νταράρ, όπου αναμένονται στο προεδρικό μέγαρο, στο Παλάτι του Ελιζέ.

Σχετικά άρθρα