Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αυξήσει τις προσπάθειές του για να διώξει το Ιράν από τη Συρία

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αυξήσει τις προσπάθειές του για να διώξει το Ιράν από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισραήλ σχεδιάζει να αυξήσει τις προσπάθειές του ενάντια στο Ιράν στη Συρία, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για απόσυρση των δυνάμεων τους από την εμπόλεμη χώρα.

«Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε στη Συρία για να αποτρέψουμε τις προσπάθειες του Ιράν να οχυρωθεί στρατιωτικά σε αυτή εναντίον μας.

»Δεν μειώνουμε τις προσπάθειές μας, θα τις αυξήσουμε», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Γνωρίζω ότι θα το κάνουμε με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ», είπε.

Ο ισραηλινός στρατός επίσης θα συνεχίσει να καταστρέφει τα τούνελ της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, που σκάβει η οργάνωση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, είπε ο κ. Νετανιάχου.

«Αυτά τα τούνελ κατασκευάζονται από τη Χεζμπολάχ με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Ιράν.

»Αυτό είναι το ιρανικό δίκτυο επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή, το οποίο επίσης τρομοκρατεί την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο».

Ο κ. Νετανιάχου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στην Πέμπτη Σύνοδο Κορυφής της τριμερούς Συμμαχίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στην ισραηλινή πόλη Μπερ Σεβά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως επιμένει ότι κανείς δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται από αυτή του την απόφαση.

«Να φύγουμε από τη Συρία δεν ήταν έκπληξη», είπε, υπενθυμίζοντας ότι πριν έξι μήνες ο ίδιος είπε δημοσίως ότι ήθελε να αποχωρήσει ο αμερικανικός στρατός από εκεί, ωστόσο «συμφώνησα να μείνουμε περισσότερο. Ρωσία, Ιράν, Συρία και άλλοι είναι οι τοπικοί εχθροί του Ισλαμικού Κράτους», είπε, προσθέτοντας ότι «κάναμε εκεί δουλειά. Ώρα να γυρίσουμε σπίτι και να ανοικοδομήσουμε», είπε.

Ο πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, δήλωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ αλλά παραμένει δύσπιστος.

Όπως είπε, δεν γνωρίζει τι ακριβώς εννοούν οι Αμερικανοί δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσουν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρουσία στο Αφγανιστάν για 17 χρόνια, ας πούμε. Και σχεδόν κάθε χρόνο λένε ότι θα πάρουν τα στρατεύματά τους από εκεί. Αλλά παραμένουν εκεί».

«Είναι η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων εκεί απαραίτητη;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος Πούτιν για να απαντήσει:

«Δεν νομίζω. Και ας μην ξεχνάμε ότι η παρουσία των δικών μας στρατευμάτων είναι νόμιμη. Βρισκόμαστε στη Συρία μετά από πρόσκλησή της».

Εάν οι Αμερικανοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν, είναι μια σωστή απόφαση, κατέληξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σχετικά άρθρα