Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σι Τζινπίνγκ: Κανείς δεν θα πει στον λαό της Κίνας τι να κάνει

Σι Τζινπίνγκ: Κανείς δεν θα πει στον λαό της Κίνας τι να κάνει

«Κανένας δεν είναι σε θέση να υπαγορεύσει στον κινεζικό λαό τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει» ήταν ο κεντρικός πυρήνας της ομιλίας του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στην οποία δεν έκανε απολύτως καμία ευθεία αναφορά στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ ή την ανακωχή των 90 ημερών.

Κατέστησε όμως σαφές ότι παραμένει ακλόνητος μπροστά στις διεθνείς εκκλήσεις για «διαρθρωτικές αλλαγές» στην οικονομία της Κίνας.

Στην ομιλία του αυτή σήμερα Τρίτη, η οποία διήρκεσε περί τη μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό στο Πεκίνο των 40 ετών οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Κίνα, ο Σι μίλησε για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και πώς αυτό οδήγησε στην οικονομική επιτυχία της χώρας.

Ειδικότερα, ο Σι υπογράμμισε ότι η οικονομική επιτυχία των τελευταίων 40 ετών δικαιολογεί τον δρόμο που έχει πάρει η χώρα του, ενός «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά» υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η Κίνα, υπογράμμισε, θα συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης, αλλά με τον δικό της ρυθμό. «Θα αλλάξουμε απολύτως ό,τι μπορεί να μεταρρυθμιστεί και δεν θα αλλάξουμε, απολύτως, αυτό που δεν μπορεί», πρόσθεσε ο Σι.

Στόχος, υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, να βελτιωθεί η ζωή των Κινέζων και «να δημιουργηθούν θαύματα που πραγματικά θα εντυπωσιάσουν τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα