Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικλ Ρούμπιν: Η Τουρκία διεξάγει εθνοκαθάρσεις σε Κύπρο και συριακό Κουρδιστάν – Οι ΗΠΑ να τη σταματήσουν

Μάικλ Ρούμπιν: Η Τουρκία διεξάγει εθνοκαθάρσεις σε Κύπρο και συριακό Κουρδιστάν – Οι ΗΠΑ να τη σταματήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μάικλ Ρούμπιν, Συρία, Τουρκία,

Ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν της δεξαμενής σκέψης «American Enterprise Institute», εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Τουρκία, την οποία κατηγορεί για εθνοκαθάρσεις σε Κύπρο και συριακό Κουρδιστάν.

Υπό τον τίτλο «Confront Turkey’s ethnic cleansing and stop indulging it», ο Μάικλ Ρούμπιν καλεί την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο να αναγνωρίσουν ότι η Τουρκία, όπως και κατά την αρμενική γενοκτονία την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εξακολουθεί να διεξάγει εκστρατείες εθνοκάθαρσης, για παράδειγμα στην Κύπρο και στις κουρδικές περιοχές της Συρίας, όπου ο τουρκικός στρατός επιχειρεί τον εκτουρκισμό της ιστορίας κάθε περιοχής, καταστρέφοντας συστηματικά νεκροταφεία και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για την Κύπρο αναφέρει ότι αναιτίως παραμένουν εδώ και δεκαετίες τουρκικά στρατεύματα στα κατεχόμενα, όπου εκριζώθηκαν Έλληνες και χριστιανοί και λεηλατήθηκαν/καταστράφηκαν πάνω από 550 ελληνορθόδοξες εκκλησίες, παρεκκλήσια και μοναστήρια, σύμφωνα με το Κυπριακό ΥΠΕΞ και τους ερευνητές δημοσιογράφους Ουζέι Μπουλούτ (Uzay Bulut) και Νικ Καμπούρης (Nick Kampouris).

Έτσι και τώρα, 11 μήνες μετά την εισβολή της Τουρκίας στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, συντελείται συστηματική εκκαθάριση των Κούρδων και της κληρονομιάς τους με καταστροφές μνημείων και νεκροταφείων, στο πλαίσιο των τουρκικών επιδιώξεων για κλιμακούμενη εθνοκάθαρση των Κούρδων και των χριστιανών στη Συρία.

Οι τουρκικές ενέργειες για την καταστροφή της ελληνικής, κουρδικής και χριστιανικής κληρονομιάς πρέπει να αναδειχθούν και να καταδικασθούν, υπογραμμίζει ο Μάικλ Ρούμπιν.

Στην περίπτωση της Κύπρου, είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι οποιοσδήποτε συμβιβασμός που θα αποδίδει ομοσπονδιακό ρόλο στην τουρκοκυπριακή διοίκηση θα δικαίωνε την εθνοκάθαρση που συντελέστηκε και συντελείται.

Όσον αφορά τη Συρία, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ο Ερντογάν δεν αποτελεί εταίρο αλλά μάλλον έναν άλλο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς του 21ου αιώνα, καταλήγει χαρακτηριστικά ο Μάικλ Ρούμπιν.

Σχετικά άρθρα