Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κίτρινα Γιλέκα» και στην Πορτογαλία; Ετοιμάζονται μεγάλες διαδηλώσεις την Παρασκευή

«Κίτρινα Γιλέκα» και στην Πορτογαλία; Ετοιμάζονται μεγάλες διαδηλώσεις την Παρασκευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κίτρινα Γιλέκα, Πορτογαλία,

Η πορτογαλική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αναπτύξει «επαρκείς δυνάμεις ασφαλείας» για να αντιμετωπίσει την ερχόμενη Παρασκευή τις διαδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά με έμπνευση από τα γαλλικά «Κίτρινα Γιλέκα», ενώ διευκρίνισε ότι αναμένει «ογκώδεις κινητοποιήσεις».

«Η αστυνομία καλεί όλους τους πολίτες που θα αποφασίσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο και με σεβασμό προς τον νόμο» τονίζεται στο δελτίο τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πορτογαλικής αστυνομίας, Αλεσάντρε Κούιμπρα, «δεν προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν προβλήματα ή θα σημειωθούν ταραχές, όμως αναμένουμε μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα», ενώ προειδοποίησε πως «στην Πορτογαλία, είναι παράνομο να εμποδίζει κανείς την κυκλοφορία στους δρόμους και η αστυνομία δεν θα το επιτρέψει».

Η αστυνομία προέβη στις παραπάνω δηλώσεις έπειτα από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αφορούσαν το κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις από χρήστες του Διαδικτύου, που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γαλλικών «κίτρινων γιλέκων».

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η μείωση των φόρων, η αύξηση των μισθών, η μείωση των τιμών των καυσίμων και η βελτίωση των υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας.

Σχετικά άρθρα