Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς πιέζει ο Τραμπ για να βρει «ζεστό χρήμα» για το τείχος του Μεξικού

Πώς πιέζει ο Τραμπ για να βρει «ζεστό χρήμα» για το τείχος του Μεξικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μεξικό, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πιστός Πατριώτης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Πρόσφυγες,

Με «λουκέτο» σε βασικές υπηρεσίες σε όλη την αμερικανική επικράτεια απειλεί η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να πιέσει για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑΜεξικού, για την οποία έχει δεσμευτεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να χτίσουμε το τείχος», δήλωσε την Κυριακή ο Στίβεν Μίλερ, σύμβουλος στον Λευκό Οίκο και συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους δεν δείχνουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν μπροστά στον Τραμπ, προκειμένου να αποφευχθεί το πρωτοφανές «μπλακ άουτ» στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Προκειμένου να συνεχίσουν κανονικά οι υπηρεσίες στις ΗΠΑ απαιτείται η έγκριση από το Κογκρέσο μίας συμφωνίας χρηματοδότησης.

Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν από τις αιτήσεις για βίζα και έκδοση διαβατηρίου έως τη λειτουργία των εθνικών πάρκων της χώρας.

Ο βασικός λόγος τριβής εν προκειμένω είναι η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ ότι οποιαδήποτε συμφωνία εγκριθεί από το Κογκρέσο θα πρέπει να περιλαμβάνει την έγκριση των 5 δισ. δολαρίων για την ασφάλεια των συνόρων, στην οποία η αμερικανική κυβέρνηση περιλαμβάνει και την ανέγερση του τείχους.

Τις προθέσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος τις είχε καταστήσει σαφείς από την περασμένη εβδομάδα όταν είχε δηλώσει ότι θα ήταν «περήφανος» να κλείσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες, εφόσον δεν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το τείχος.

Η επιμονή του Τραμπ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη σκληρή αντιμεταναστευτική γραμμή που έχει χαράξει προτού ακόμη εισέλθει στον Λευκό Οίκο και την οποία έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των μεταναστευτικών καραβανιών από την κεντρική Αμερική.

Την ίδια ώρα, η ένταση κλιμακώνεται στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, μετά τον θάνατο ενός 7χρονου κοριτσιού από την Ονδούρα.

Το κορίτσι πέθανε από ανακοπή αφότου είχε τεθεί υπό κράτηση με τον πατέρα του από τους Αμερικανούς συνοριοφύλακες.

Οι αμερικανικές αρχές υποστήριξαν από την αρχή ότι το παιδί δεν είχε φάει ούτε είχε πιει νερό επί μέρες, κάτι το οποίο ο δικηγόρος της οικογένειας αρνείται κατηγορηματικά.

Σχετικά άρθρα