Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ άνοιξαν πυρ και πυρπόλησαν χωριό στη Νιγηρία

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ άνοιξαν πυρ και πυρπόλησαν χωριό στη Νιγηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Τζιχαντιστές,

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους στη βορειοανατολική Νιγηρία εξαιτίας επίθεσης τζιχαντιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που το πυρπόλησαν ολοσχερώς, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ που επέβαιναν σε φορτηγά έκαναν έφοδο στο χωριό Μαϊμπόρτι, που απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη Μαϊντουγκούρι, ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως και βάζοντας φωτιά σε σπίτια, ανέφεραν οι πηγές αυτές.

Αξιωματικός του στρατού που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί τόνισε ότι μονάδες των ένοπλων δυνάμεων, με την υποστήριξη αεροσκαφών, αναπτύχθηκαν στην περιοχή και κατάφεραν, έπειτα από «μάχες», να εκδιώξουν τους επιτιθέμενους.

Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

«Εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας και διαφύγαμε στη Μαϊντουγκούρι στις 17.30 (18.30 ώρα Ελλάδας) όταν ήρθαν οι τζιχαντιστές της Μόκο Χαράμ και άρχισαν να πυροβολούν στο χωριό», αφηγήθηκε ένας χωρικός.

«Δυστυχώς, οι τρομοκράτες κατάφεραν να πυρπολήσουν το χωριό, το οποίο κάηκε τελείως», δήλωσε ο επικεφαλής μιας τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, ο Μπαμπακούρα Κολό.

Η Μπόκο Χαράμ εξαπολύει το τελευταίο διάστημα πολλές επιθέσεις με στόχο να πάρει τον έλεγχο της πόλης Μαϊντουγκούρι, της γενέτειρας του ιδρυτή της Μοχάμεντ Γιούσουφ.

Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον θέσεων του στρατού στις Πολιτείες Μπόρνο και Γιόμπε, οι οποίες έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα σε όρους ανθρωπίνων απωλειών και υλικών ζημιών στον πόλεμο της Μπόκο Χαράμ – εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 27.000 άνθρωποι από το 2009.

Σχετικά άρθρα