Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνα: «Πράσινο φως» στον Καναδά να επισκεφθεί και τον δεύτερο κρατούμενο

Κίνα: «Πράσινο φως» στον Καναδά να επισκεφθεί και τον δεύτερο κρατούμενο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καναδάς, Κίνα, Οτάβα,

Τη δυνατότητα να επισκεφτεί και τον Μάικλ Σπέιβορ, τον δεύτερο Καναδό που συνελήφθη και κρατείται στην Κίνα, έδωσαν οι κινεζικές αρχές στον πρεσβευτή του Καναδά Τζον Μακόλουμ.

Σε μία ανακοίνωση χωρίς πολλές λεπτομέρειες, το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά έκανε γνωστό ότι «οι αξιωματούχοι του καναδικού προξενείου συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κύριο Σπέιβορ και την οικογένειά του και θα συνεχίσουν επίσης να επιδιώκουν μεγαλύτερη επαφή μαζί του».

Ο Σπέιβορ, ο οποίος λειτουργεί ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Λιαονίνγκ, όπως και ο Μάικλ Κόβριγκ, πρώην διπλωμάτης που εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Χονγκ Κονγκ για το κέντρο μελετών International Crisis Group (ICG), τέθηκαν υπό κράτηση μετά τη σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή της Huawei, στην Οτάβα την 1η Δεκεμβρίου κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Η Κίνα απαίτησε την άμεση απελευθέρωση της Μενγκ, ειδεμή απείλησε με συνέπειες. Η Οτάβα από την πλευρά της τόνισε πολλές φορές ότι η σύλληψη δεν ήταν πολιτική, αλλά μία τυπική δικαστική διαδικασία βάσει συμφωνίας έκδοσης του Καναδά με τις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει τη διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ίδιος ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό εξέφρασε τους φόβους του για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας στον Καναδά.

«Θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένου του Καναδά», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον σταθμό CTV News την Κυριακή.

Σχετικά άρθρα