Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισμαήλ Χανίγιε, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε την Παρασκευή στον ηγέτη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του αδελφού του, Χαλίντ Χανίγιε, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας που επικαλείται το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Το ισλαμικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει στενές σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ.

Έχει κατηγορηθεί από την Αίγυπτο ότι ενίσχυε το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά, μεταφέροντας βοήθεια που λάμβανε από την Τουρκία με αποδέκτες τους τζιχαντιστές.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, τη Ρωσία, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, η Ρωσία δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ δεν θεωρούν τρομοκράτες τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σχετικά άρθρα