Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάριο Ντράγκι: Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια ανελεύθερη ιδεολογία που απειλεί το ευρώ

Μάριο Ντράγκι: Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια ανελεύθερη ιδεολογία που απειλεί το ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα εναντίον του ευρωσκεπτικισμού έστειλε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, ο οποίος προειδοποίησε ότι η εξάπλωση της ανελεύθερης ιδεολογίας αποτελεί απειλή για το ευρώ.

Χαρακτήρισε δε, ως ψευδαίσθηση την πρόταση ότι «η εγκατάλειψη του κοινού νομίσματος θα είναι ευκολότερος δρόμος» και έκανε λόγο για «μικρά βήματα οπισθοδρόμησης».

Ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, από την Πίζα της Ιταλίας, ξεκαθάρισε ότι μία ημιτελής νομισματική ένωση θα ήταν πολύ ευάλωτη σε μία ενδεχόμενη μελλοντική κρίση, και τάχθηκε υπέρ των σαρωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των δημοσιονομικών κινδύνων.

«Μόνο συνεχίζοντας να σημειώνουμε πρόοδο, απελευθερώνοντας την ατομική μας ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα υιοθετώντας κοινωνική ισότητα, θα διασώσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, μέσω των δημοκρατιών μας, για έναν κοινό σκοπό» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ταυτόχρονα δεν έκρυψε την ανησυχία του για την άνοδο των αντισυστημικών και λαϊκιστικών κομμάτων, εξέλιξη η οποία, κατά τον ίδιο, «προκαλεί τις αρχές του ανοιχτού εμπορίου, της πολυμερούς συνεργασίας και της δημοκρατίας».

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερο καταμερισμό του κινδύνου στον ιδιωτικό τομέα, για ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και για ένωση των αγορών κεφαλαίων.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των δικτύων ασφαλείας σ’ όλη την Ευρωζώνη, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα ασθενέστερα μέλη του μπλοκ, σε περίπτωση μίας νέας κρίσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σχετικά άρθρα