Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας- Δεν θα παραδοθούμε στην Ε.Ε.

Ντι Μάιο: Θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας-  Δεν θα παραδοθούμε στην Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο,

Οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν συνεχίζονται δήλωσε ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όλες οι υποσχέσεις που δώσαμε στους Ιταλούς θα τηρηθούν. Η Ιταλία δεν παραδίδεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακοτείου Reuters, o Ντι Μάιο ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να συγκρουστεί η Ρώμη με τις Βρυξέλλες, καθώς ο προϋπολογισμός του 2019 προέβλεπε περισσότερους πόρους για μεταρρυθμίσεις από αυτούς που χρειάζονταν πραγματικά.

Η Ιταλία θα πρέπει να διεξαγάγει νέες εκλογές αν πέσει η κυβέρνηση συνασπισμού, ανέφερε ο υφυπουργός του υπουργικού συμβουλίου, Giancarlo Giorgetti που επέκρινε επίσης την πολιτική του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, του άλλου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη για τη Lega έχει αυξηθεί, υποδεικνύοντας ότι το κόμμα θα σημείωνε σημαντικά κέρδη αν η Ιταλία προχωρούσε σε εκλογές.

Ο Giorgetti δήλωσε ότι η δέσμευση του κόμματός του στον κυβερνητικό συνασπισμό έχει όρια και φαινόταν να αποκλείει τη διαμόρφωση μιας νέας κυβέρνησης με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, σε περίπτωση κατάρρευσης της υπάρχουσας κυβέρνησης και την προκύρηξη πρόωρων εκλογών.

«Η δέσμευσή μας θα διαρκέσει όσο μπορούμε να εφαρμόσουμε την κυβερνητική συμφωνία. Όταν αυτό δεν θα συμβεί πλέον (η δέσμευσή μας) θα τελειώσει και ο λαός θα πρέπει να έχει και πάλι το λόγο μέσω των εκλογών», δήλωσε ο Giorgetti, ο οποίος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του συνασπισμού.

Ο ηγέτης της πρωταθλήτριας Ματέο Σαλβίνι απέρριψε αυτή την εβδομάδα μια έκθεση που ανέφερε ότι το κόμμα του σκέφτεται να πιέσει για εκλογές το Μάρτιο του 2019.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών, επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει για μια πλήρη πενταετή θητεία.

Σχετικά άρθρα