Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: «Ξέρω πώς να τεμαχίζω» είπε ο δολοφόνος του Κασόγκι

Ερντογάν: «Ξέρω πώς να τεμαχίζω» είπε ο δολοφόνος του Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Δολοφονίες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Ένας από τους δολοφόνους του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ακούστηκε να λέει «ξέρω πώς να τεμαχίζω» στην ηχογράφηση της δολοφονίας που μοιράστηκε η Τουρκία με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης το Ριάντ επειδή άλλαξε την εκδοχή του για το πώς ο Κασόγκι, ένας αρθρογράφος της Washington Post και εξέχων επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη η Γερουσία των ΗΠΑ απηύθυνε μια σπάνια επίπληξη στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την υποστήριξή του στον πρίγκιπα διάδοχο, στον οποίο επέρριψε την ευθύνη για τη δολοφονία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, τους κάναμε όλους να ακούσουν. Ο άνδρας λέει καθαρά «ξέρω πώς να τεμαχίζω». Αυτός ο άνδρας είναι στρατιώτης. Όλα αυτά είναι στις ηχογραφήσεις», ανέφερε ο Ερντογάν χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ηχογράφηση.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης έχει πει πως οι δολοφόνοι προκάλεσαν ασφυξία στον Κασόγκι στο προξενείο, προτού διαμελίσουν το πτώμα του και το ξεφορτωθούν.

Ο Κασόγκι είπε κατ’ επανάληψη στους δολοφόνους του «δεν μπορώ να αναπνεύσω» κατά τις τελευταίες του στιγμές, μετέδωσε τη Δευτέρα το CNN, επικαλούμενο μια πηγή που είπε πως διάβασε το πλήρες μεταφρασμένο κείμενο μιας ηχογράφησης.

«Ο πρίγκιπας λέει πως ο Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από το προξενείο. Είναι παιδί ο Τζαμάλ Κασόγκι; Η αρραβωνιαστικιά του περιμένει απέξω», είπε ο Ερντογάν. «Νομίζουν πως ο κόσμος είναι κουτός. Αυτό το έθνος δεν είναι κουτό και ξέρει πώς να αποδώσει ευθύνες», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα