Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απειλεί τους Αμερικανούς ότι θα επιτεθεί ανατολικά του Ευφράτη εάν δεν φύγουν οι YPG από τη Μανμπίτζ

Ο Ερντογάν απειλεί τους Αμερικανούς ότι θα επιτεθεί ανατολικά του Ευφράτη εάν δεν φύγουν οι YPG από τη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Οι τουρκικές δυνάμεις θα μπουν στη συριακή πόλη Μανμπίτζ, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απομακρύνουν την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας αυτή την εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση εναντίον των Κούρδων δημοκρατικών μαχητών.

Ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη «να φέρει την ειρήνη» στην ανατολική περιοχή του ποταμού Ευφράτη στη Συρία. Το αμερικανικό Πεντάγωνο απάντησε ότι αυτό είναι «απαράδεκτο».

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν έρθει σε αντίθεση για τη Συρία, όπου οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κουρδική σοσιαλπατριωτική πολιτοφυλακή YPG στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία θεωρεί ότι οι YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα