Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Στρασβούργο – Πώς εντόπισαν τον δράστη

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Στρασβούργο – Πώς εντόπισαν τον δράστη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Σεκάτ Σερίφ, Στρασβούργο, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Ο Σερίφ Σεκάτ, ο 29χρονος δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, παρέμενε ασύλληπτος επί 48 ώρες.

Ο επίλογος γράφτηκε την Τρίτη το βράδυ, όταν εντοπίστηκε – έπειτα από πληροφορίες – στη συνοικία Νεντόρφ.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του από αστυνομικά πυρά, την ευθύνη της επίθεσης στο Στρασβούργο ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Η έρευνα θα συνεχισθεί πλέον για να ταυτοποιηθούν ενδεχόμενοι συνεργοί ή συναυτουργοί που μπορεί να τον βοήθησαν ή να τον ενθάρρυναν στην προετοιμασία της ενέργειάς του», ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ προσθέτοντας ότι συνελήφθησαν δύο νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του Σεκάτ.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις συνθήκες στις οποίες ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ σκοτώθηκε χθες το βράδυ Πέμπτης από την αστυνομία στη συνοικία Νεντόρφ.

Στη ζώνη αυτή, νότια του κέντρου της πόλης, είχαν χαθεί τα ίχνη του μετά τις φονικές επιθέσεις του που στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων, ενώ ένα τέταρτο θύμα είναι εγκεφαλικά νεκρό και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

«Μια περίπολος της αστυνομίας επισήμανε στις 21.00 ότι περπατούσε στην οδό Λαζαρέ ένας άνδρας, ένα άτομο τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί να ανταποκρίνονταν σε αυτά του δράστη», ανέφερε ο δικαστικός.

«Αυτός, ο οποίος εντόπισε την παρουσία του οχήματος της αστυνομίας, προσποιήθηκε τότε ότι μπαίνει στην πολυκατοικία στον αριθμό 74 αυτής της οδού», χωρίς επιτυχία, πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν τότε την παρουσία τους και «το άτομο στράφηκε σημαδεύοντας με το όπλο του – παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης – προς την κατεύθυνσή τους, για να πυροβολήσει», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Μια σφαίρα έπληξε το όχημα της αστυνομίας πάνω από την πίσω αριστερή πόρτα. Δύο από τους τρεις αστυνομικούς απάντησαν πυροβολώντας πολλές φορές και σκοτώνοντας τον δράστη», διευκρίνισε.

«Ο θάνατος του Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε επισήμως από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, διαπιστώθηκε στις 21.05».

«Οι ερευνητές βρήκαν πάνω του ένα παλιό περίστροφο με έξι σφαίρες, πέντε από τις οποίες είχαν βληθεί. Βρήκαν εξάλλου πάνω του ένα μαχαίρι και άλλες οκτώ σφαίρες διαμετρήματος 8mm στην εσωτερική τσέπη του ημίπαλτου που φορούσε», διευκρίνισε ο Ετζ.

Στον εντοπισμό του φυγά συνέβαλε η έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες που έγινε το βράδυ της Τετάρτης και «επέτρεψε να δεχθούμε σχεδόν 800 τηλεφωνήματα» και να «θεωρήσουμε πιθανή την παρουσία του φυγά στη συνοικία Νεντόρφ», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Ευρεία επιχείρηση με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου άρχισε από τις 19.30 ώστε να επικεντρώσουμε τις έρευνες σε αυτόν τον τομέα», διευκρίνισε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα