Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγικό: Επτάχρονο κορίτσι πέθανε στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Τραγικό: Επτάχρονο κορίτσι πέθανε στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουατεμάλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μεξικό, Μετανάστες, Παιδιά, Πρόσφυγες,

Από αφυδάτωση και σοκ, στα σύνορα ΗΠΑΜεξικού, πέθανε ένα κορίτσι 7 ετών από τη Γουατεμάλα, λίγο αφότου είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες, το παιδί δεν είχε φάει ούτε είχε πιει νερό για μέρες.

Το κορίτσι και ο πατέρας του περιλαμβάνονταν σε μία ομάδα 160 και πλέον παράτυπων μεταναστών που παραδόθηκαν στις αμερικανικές αρχές στο Λόρντσμπεργκ, στο Νέο Μεξικό, αναφέρει η «Washington Post».

Χιλιάδες μετανάστες, σχηματίζοντας το λεγόμενο μεταναστευτικό «καραβάνι» επιχείρησαν φέτος να αφήσουν πίσω τους τη φτώχεια και την εγκληματικότητα που μαστίζουν τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και περπάτησαν πολλά μερόνυχτα έως ότου φθάσουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους, πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), το παιδί «δεν είχε φάει ούτε είχε πιει νερό για αρκετές ημέρες» και άρχισε να έχει σπασμούς την επομένη της κράτησης. Υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε σε νοσοκομείο του Ελ Πάσο.

Οι άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων «έκαναν κάθε ενέργεια για να σωθεί η ζωή του παιδιού υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες», δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της CBP Άντριου Μίχαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί να κρατήσει τους μετανάστες από τη μεξικανική πλευρά των συνόρων έως ότου οι αρμόδιες αρχές αποφασίσουν για την παροχή ασύλου για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Οι μετανάστες μένουν εντωμεταξύ σε προσωρινά καταφύγια, κυρίως στην Τιχουάνα.

Οι επικριτές της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει λάβει δρακόντεια μέτρα στα σύνορα, ενώ το Μεξικό έχει ήδη διατάξει έρευνα για το περιστατικό.

Σχετικά άρθρα