Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια στο Τέμενος Αλ Ακσά στα Ιεροσόλυμα

Επεισόδια στο Τέμενος Αλ Ακσά στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Τέμενος Αλ Ακσά,

Επεισόδια σημειώθηκαν στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, μετά τις προσευχές της Παρασκευής, από νεαρούς Παλαιστίνιους διαδηλωτές οι οποίοι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Παλαιστινιακές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον πληθυσμό της Γάζας ξεκίνησαν μετά τις προσευχές των μουσουλμάνων την Παρασκευή στο τέμενος Αλ Ακσά, στο λόφο της Σιών και γρήγορα εξαπλώθηκαν στους γύρω δρόμους και συνοικίες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι Ισραηλινές δυνάμεις βαριά οπλισμένες επενέβησαν στο τέμενος Αλ Ακσά, με τους νεαρούς Παλαιστίνιους να συγκρούονται με την Ισραηλινή αστυνομία, η οποία απάντησε με δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες, τραυματίζοντας πολλούς διαδηλωτές.

Τοπικές πηγές λένε ότι 15 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, μεταξύ των τραυματιών είναι και ο υπεύθυνος του τζαμιού, ο Σεΐχης Ομάρ Αλ Κισουανί, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

traumaties

Σχετικά άρθρα