Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν φεύγουν από τη Συρία εάν δεν φύγει πρώτο το Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν φεύγουν από τη Συρία εάν δεν φύγει πρώτο το Ιράν
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Συρία (συριακό Κουρδιστάν) Τζέιμς Τζέφρεϊ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ερωτήθηκε πώς και πότε οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από τη Συρία.

«Λοιπόν, οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι στη Συρία για μια αποστολή, η οποία είναι η εξασφάλιση της ήττας του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή είναι μια στρατιωτική αποστολή που εκπορεύεται από την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου το 2001 ενάντια στην τρομοκρατία μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η στρατιωτική αποστολή των ενόπλων δυνάμεών μας εκεί», είπε εισαγωγικά.

Στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή του στο Ιράν, το οποίο όπως δήλωσε πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Συρία πριν η Αμερική σκεφτεί να αποχωρήσει.

«Όταν λέμε ότι θα είμαστε παρόντες όχι για πάντα στη Συρία, αλλά παρόντες μέχρι τους όρους μας, μέχρι την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, όπως είπαμε νωρίτερα, την απόσυρση όλων των υπό ιρανική διοίκηση δυνάμεων από όλη τη Συρία και μια μη αναστρέψιμη πολιτική διαδικασία».

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στη συριακή κυβέρνηση μέσω κυρώσεων και άλλων οικονομικών μέτρων, όπως περιστέλλοντας κεφάλαια ανοικοδόμησης.

Σχετικά άρθρα