Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέι από Βρυξέλλες: «Η συμφωνία για το Brexit είναι η μοναδική διαθέσιμη»

Μέι από Βρυξέλλες: «Η συμφωνία για το Brexit είναι η μοναδική διαθέσιμη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι διαπίστωσε, κατά τις συναντήσεις που είχε για το Brexit με τους ηγέτες της Ολλανδίας, της Γερμανίας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πως «υπάρχει κοινή αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε το θέμα και το πρόβλημα με το backstop».

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέλαβε ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την ΕΕ «τιμά το δημοψήφισμα», που κατέληξε σε νίκη του Brexit. «Είναι η καλύτερη διαθέσιμη συμφωνία. Είναι για την ακρίβεια η μοναδική διαθέσιμη συμφωνία» σημείωσε η Τερέζα Μέι, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά αυτό που είχε διαμηνύσει χθες η Κομισιόν.

Συμπλήρωσε, δε, ότι το backstop, ήτοι η δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή συνόρων στην Ιρλανδία, είναι «μία αναγκαία εγγύηση» για τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς backstop.

«Αλλά δεν θέλουμε να χρησιμοποιηθεί το backstop και, αν χρησιμοποιηθεί, θέλουμε να είναι βέβαιο πως θα είναι μόνο προσωρινό. Και είναι αυτές τις διαβεβαιώσεις που θα επιδιώξω από τους άλλους ηγέτες τις επόμενες ημέρες» σημείωσε επίσης.

Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη θα συναντηθεί και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Λίο Βαράντκαρ.

Ερωτηθείσα, τέλος, έαν έχει ενημερωθεί για το αν έχουν συγκεντρωθεί οι σε βάρος της 48 επιστολές Συντηρητικών βουλευτών για την πρόκληση εσωκομματικής διαδικασίας δυσπιστίας, η Μέι απάντησε: «Όχι. Είμαι εδώ στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας αυτό το ζήτημα που υποσχέθηκα στο Κοινοβούλιο ότι θα αντιμετωπίσω».

Σχετικά άρθρα