Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκαταλείπουν την Αλβανία «τρέχοντας» οι άριστοι νέοι – Πίσω μένουν όσοι «βολεύουν» τους κοτζαμπάσηδες

Εγκαταλείπουν την Αλβανία «τρέχοντας» οι άριστοι νέοι – Πίσω μένουν όσοι «βολεύουν» τους κοτζαμπάσηδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Μετανάστες, Φοιτητές,

Εγκαταλείπουν «τρέχοντας» την Αλβανία οι νέοι της. Το καθεστώς ανομίας που κυριαρχεί παντού, η αδιαφορία των κυβερνώντων κοτζαμπάσηδων για την ευημερία του αλβανικού λαού, ωθεί την «αφρόκρεμα» της νεολαίας σε μόνιμη μετανάστευση στο εξωτερικό, αναζητώντας μια αξιοπρεπή και ευνομούμενη ζωή.

Όπως έγραψε σε δημοσίευμά της η αλβανική εφημερίδα Σέκουλι, ο εμπειρογνώμονας θεμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλβανία, Ντριτσίμ Μεχμέτι, επεσήμανε μεταξύ άλλων
ότι τα τρία τελευταία χρόνια, 23 χιλιάδες Αλβανοί μαθητές, που αποφοίτησαν με άριστα από το λύκειο, έφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό.

Κάθε χρόνο, έγραψε η ίδια εφημερίδα, εγκαταλείπουν τη χώρα το 20% των Αλβανών νέων που αποφοιτούν από το λύκειο.

Σύμφωνα με μελέτη του Cook-Communications, από το 1988, το 37% του πληθυσμού της Αλβανίας μετανάστευσε σε χώρες της Ευρώπης, κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Το «άδειασμα» της Αλβανίας αναμένεται να συνεχιστεί με τους ίδιους ή ακόμα και μεγαλύτερους ρυθμούς, όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας συντηρεί τη στείρα ψυχροπολεμική ελληνοφοβία, που αποτελεί εμπόδιο για την ευρωπαϊκή πορεία και πρόοδο της χώρας.

Βεβαίως το αλβανικό κοτζαμπάσικο καθεστώς «βολεύεται» από την αποδημία των ικανότερων και εξυπνότερων Αλβανών, διότι με αυτό τον τρόπο «εξορίζει» όλους εκείνους που θα αποτελούσαν πιθανή απειλή για την ανατροπή του σαθρού αλβανικού πολιτικού συστήματος.

Όσο λιγότεροι ζουν στην Αλβανία και όσο χαμηλοτάτου μορφωτικού επιπέδου, τόσο οι κοτζαμπάσηδες που ορίζουν τη χώρα θα μπορούν ανενόχλητοι να διαιωνίζουν τη ληστρική εξουσία τους.

Ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία της Αλβανίας είναι η συμμαχία και η φιλία με την Ελλάδα.

Αυτή όμως η προοπτική, που θα οδηγήσει τη χώρα στην πρόοδο και τους πολίτες της στην προκοπή, συνιστά απειλή για τους κοτζαμπάσηδες.

Σχετικά άρθρα