Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί επιμένουν ότι Ρώσοι έριξαν το Boeing 777

Οι Ουκρανοί επιμένουν ότι Ρώσοι έριξαν το Boeing 777
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ουκρανία, Ρωσία,

Κανένα μαύρο κουτί του Μαλαισιανού Boeing 777 που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία δεν βρίσκεται στα χέρια των ουκρανικών Αρχών κι ούτε το Κίεβο έχει κάποια πληροφορία σχετικά με το εάν έχουν βρεθεί ή που βρίσκονται.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της ουκρανικής κυβέρνησης ότι μια εκεχειρία μπορεί να συμφωνηθεί αν οι αντάρτες καταθέσουν τα όπλα, παραδώσουν τον έλεγχο των συνόρων και επιτρέψουν σε διεθνείς παρατηρητές να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Σε άλλη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αντικατασκοπείας της Ουκρανίας είπε ότι η υπηρεσία του διαθέτει “ακαταμάχητες αποδείξεις” ότι το πλήρωμα που χειρίστηκε το πυραυλικό σύστημα που κατέρριψε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών ήταν Ρώσοι πολίτες και πρέπει να ανακριθούν.

Ο Βιτάλι Νάντα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: “Έχουμε ακαταμάχητες αποδείξεις ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια διαπράχθηκε με τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Γνωρίζουμε σαφώς πως το πλήρωμα του συστήματος αυτού ήταν Ρώσοι πολίτες”.

Κάλεσε επίσης τη Ρωσία να δώσει στην Ουκρανία τα ονόματα και τα επίθετα του πληρώματος έτσι ώστε το Κίεβο να μπορέσει να τα ανακρίνει.

Σχετικά άρθρα