Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανός βουλευτής ζητά εξηγήσεις από τον Ράμα για τη «μουλωχτή» συνάντησή του με τον Ερντογάν

Αλβανός βουλευτής ζητά εξηγήσεις από τον Ράμα για τη «μουλωχτή» συνάντησή του με τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Έντι Ράμα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η «μουλωχτή» επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Τουρκία το Σάββατο, όπου εκτάκτως συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην αλβανική αντιπολίτευση, που ζητά εξηγήσεις.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Τριτάν Σέχου, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook για την επίσκεψη Ράμα στην Πόλη:

«Μπορεί άραγε ο πρωθυπουργός, με μια σημερινή του φωτογραφία από επίσκεψη στη Λέζα Βόρειας Αλβανίας, να επισκιάσει την είδηση για την απουσία του από τη χώρα, και αυτή συνοδευόμενη από φωτογραφία;».

Υπενθυμίζουμε pvw σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Τουρκία, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν, έγινε αναφορά στην ιστοσελίδα του Τούρκου Προέδρου (κεντρική εικόνα) ενώ, η αλβανική κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση ούτε ενημέρωση.

«Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις πού ήταν αυτές τις ημέρες, όταν στη χώρα έχουν ξεσπάσει παλλαϊκές διαμαρτυρίες (σ.σ. αναφέρεται σε φοιτητικές κινητοποιήσεις).

»Εάν ταξίδεψε ακριβώς αυτές τις ημέρες, θα πρέπει να εξηγήσει «γιατί».

»Σε περίπτωση που έπρεπε να είχε διαβουλεύσεις για τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία, αυτό θα έπρεπε να το κάνει με πολιτικούς ηγέτες της Δύσης και της Ε.Ε όπου επιθυμούμε να ενταχθούμε.

»Σε περίπτωση που η Δύση «του έχει κλείσει την πόρτα», αυτό είναι τραγικό.

»Σε περίπτωση που ταξίδεψε για άλλους λόγους, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το κοινό ποιοι ήταν οι λόγοι εκείνοι που τον υποχρέωσαν να αφήσει τη χώρα αυτές τις στιγμές.

»Κάθε δυτικός ηγέτης, σε παρόμοιες περιπτώσεις, θα βρισκόταν ή, θα επέστρεφε στο γραφείο του», καταλήγει ο Αλβανός βουλευτής.

Σχετικά άρθρα