Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί χτίζουν νέα βάση στο δυτικό Ιράκ για να ελέγξουν την έρημο που λυμαίνεται το Ισλαμικό Κράτος

Οι Αμερικανοί χτίζουν νέα βάση στο δυτικό Ιράκ για να ελέγξουν την έρημο που λυμαίνεται το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι Αμερικανικές δυνάμεις θα δημιουργήσουν μια νέα στρατιωτική βάση μεταξύ των επαρχιών Νινευή και Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ, ελπίζοντας να ελεγχθεί καλύτερα η περιοχή, δήλωσε ένας Ιρακινός αξιωματούχος την Κυριακή.

Ο Μοχάμεντ Αλ Ντιλεμί, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Άνμπαρ, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Almaalomah, ότι οι Αμερικανοί θα εγκατασταθούν περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του ποταμού Ευφράτη, σε ένα στρατηγικό σημείο για τον έλεγχο της ερήμου μεταξύ των δύο ιρακινών επαρχιών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή κινούνται συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που διεξάγουν συμμοριτοπόλεμο, εφορμώντας από κρησφύγετα στην έρημο, τα οποία είχαν φτιάξει τα 2,5 χρόνια που κατείχαν την περιοχή.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Ιρακινού αξιωματούχου.

Σχετικά άρθρα