Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσα τραγουδίστρια από το Ιράν κρατήθηκε και ανακρίθηκε στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ»

Κούρδισσα τραγουδίστρια από το Ιράν κρατήθηκε και ανακρίθηκε στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Ατατούρκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Μια γνωστή Κούρδισσα τραγουδίστρια από το Ιράν, η Γιάλντα Αμπασί, συνελήφθη την Πέμπτη από τις τουρκικές Αρχές στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης και αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή το πρωί.

Η Αμπασί ταξίδεψε στην Τουρκία συνοδευόμενη από τη μητέρα της για να εμφανιστεί σε μια πολιτιστική μουσική εκδήλωση την Κυριακή και δεν ήταν η πρώτη της φορά που επισκεπτόταν τη χώρα.

Η Γιάλντα Αμπασί κατάγεται από την επαρχία του Χορασάν στο βορειοανατολικό Ιράν (ιρανικό ή ανατολικό Κουρδιστάν).

Όπως έγινε γνωστό μετά την απελευθέρωσή της, οι τουρκικές Αρχές τη σταμάτησαν και την ανέκριναν επειδή στο παρελθόν είχε κάνει αναρτήσεις στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας την Τουρκία ως ένα καταπιεστικό καθεστώς. Αφορμή ήταν η τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Επίσης, οι τουρκικές Αρχές είχαν πρόθεση να την κατηγορήσουν και για «τρομοκρατική προπαγάνδα», εξαιτίας των όσων είχε πει στο κοινό της πριν δύο χρόνια σε συναυλία στο Βαν της ανατολικής Τουρκίας.

Η τραγουδίστρια και συνθέτης αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, το μήνυμα το έλαβε, να μην ξαναπατήσει στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα