Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυσκολεύεται η Τερέζα Μέι να περάσει τη Συμφωνία για το BREXIT – Τι γράφουν οι Times

Δυσκολεύεται η Τερέζα Μέι να περάσει τη Συμφωνία για το BREXIT – Τι γράφουν οι Times
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Mε τις πιθανότητες για έγκριση της συμφωνίας στο Κοινοβούλιο να είναι εναντίον της και την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαμηνύει πως δεν υπάρχει «Σχέδιο Β», η Τερέζα Μέι καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.

Αν και έως πριν από δύο 24ωρα ξεκαθάριζε πως η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στη Βουλή θα λάβει κανονικά χώρα όπως έχει προγραμματιστεί, στις 11 Δεκεμβρίου, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι τώρα έτοιμη να την αναβάλλει.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η κυριακάτικη έκδοση των Times, επικαλούμενη στενούς συνεργάτες και υπουργούς της κ. Μέι.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα η απόφαση της αναβολής αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Δευτέρα, με την Μέι να ετοιμάζει άμεσα βαλίτσες για τις Βρυξέλλες σε μία προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επαναδιαπραγματευθούν ορισμένους από τους όρους της συμφωνίας.

Δεν είναι πάντως σαφές εάν θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας εξ ονόματος και των 27 ηγετών των κρατών- μελών έχουν διαμηνύσει πως η συμφωνία, που εγκρίθηκε πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής, δεν είναι απλά η καλύτερη, αλλά και η μόνη εφικτή.

Υπό τις συνθήκες αυτές ορισμένοι Βρετανοί υπουργοί- και δη οι πιο πιστοί στην Τερέζα Μέι- φέρονται να προετοιμάζουν ήδη ένα νέο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τους Times εξετάζονται δύο διαφορετικές εκδοχές για δημοψήφισμα.

Η μία είναι μία ευθεία επιλογή ανάμεσα στη συμφωνία της Μέι και την ακύρωση του Brexit, δηλαδή την παραμονή στην Ε.Ε.

Η δεύτερη εκδοχή είναι πιο περίπλοκη. Οι πολίτες θα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην έξοδο και την παραμονή στην Ε.Ε., όπως συνέβη το 2016, αλλά θα έρχονται αντιμέτωποι και με ένα επιπλέον ερώτημα: Εάν επικρατήσει εκ νέου η έξοδος, προτιμούν την υφιστάμενη συμφωνία ή ένα σκληρό Brexit στη βάση των όρων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου;

Σύμφωνα πάντως με τον Indepedent η Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται τα περί αναβολής της ψηφορορίας, επισημαίνοντας ότι αυτή θα προχωρήσει κανονικά την Τρίτη.

Σχετικά άρθρα