Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis έφτασε στη Μέση Ανατολή

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis έφτασε στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis (CVN-74), Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μέση Ανατολή, Πέμπτος Αμερικανικός Στόλος, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τζόσεφ Ντάνφορντ,

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis έφτασε στη Μέση Ανατολή. Επί οχτώ μήνες δεν υπήρχε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην περιοχή.

Το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον δύο μήνες και το διάστημα αυτό θα είναι με τον 5ο Αμερικανικό Στόλο, του οποίου η περιοχή ευθύνης περιλαμβάνει την Αραβική Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο.

Αποστολή του αεροπλανοφόρου USS John C. Stennis είναι να συμμετάσχει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία και στον πόλεμο ενάντια στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Επιπλέον, η παρουσία του στην περιοχή στέλνει «μήνυμα» και στο Ιράν.

Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να φύγουν από την Ανατολική Συρία, την οποία απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος με συμμάχους στο έδαφος τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Την Πέμπτη ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Τζόσεφ Ντάνφορντ, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπαιδεύσουν 35.000 με 40.000 «τοπικές δυνάμεις» για να παρέχουν σταθερότητα στην ανατολική Συρία.

Αντιστοιχούν δηλαδή σε σχεδόν τέσσερις μεραρχίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από αντάρτικος-παραστρατιωτικός στρατός θα μετεξελιχθούν σε τακτικό στρατό με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Οι SDF είναι η μοναδική μη-κυβερνητική κοσμική δύναμη στη Συρία. Είναι επίσης ο μοναδικός δημοκρατικός στρατός στη Συρία.

Οι SDF επειδή τελούν υπό κουρδική διοίκηση θεωρούνται ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός για την Τουρκία στα νότια σύνορά της.

Σχετικά άρθρα