Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πολ Μάναφορτ έλαβε χρήματα από επαφές του με Ρώσους

Ο Πολ Μάναφορτ έλαβε χρήματα από επαφές του με Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, Ρόμπερτ Μιούλερ, Ρωσία,

Σε δύσκολη θέση έρχεται για ακόμη μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από δικαστικό έγγραφο, που κατέθεσε ο ειδικός εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μιούλερ, και στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, είπε ψέματα στο FBI για πληρωμή, που έλαβε και τις επαφές τους με Ρώσους αξιωματούχους.

«Στις καταθέσεις του στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα και το FBI, είπε πολυάριθμα προφανή ψεύδη – που δεν αποτελούσαν περιπτώσεις απλών κενών μνήμης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα.

Συγκεκριμένα ο Μάναφορτ φέρεται να είπε ψέματα για τις επικοινωνίες που είχε με τον ρωσο-ουκρανό πολιτικό σύμβουλο Κονσταντίν Κιλιμνκίκ, για τις απόπειρες του Κιλιμνκίκ παρέμβασης σε καταθέσεις μαρτύρων, για τις περιστάσεις γύρω από πληρωμή 125.000 δολαρίων σε μια εταιρεία που συνεργάζεται με τον Μάναφορτ και τις επαφές του τελευταίου με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για τραπεζική και φορολογική απάτη από αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ένα μήνα αργότερα αποδέχθηκε να ομολογήσει την ενοχή του για τις κατηγορίες της συνωμοσίας για την απόσπαση χρημάτων δολίως από το αμερικανικό δημόσιο και της παρακώλυσης της δικαιοσύνης και να συνεργαστεί με τον Μιούλερ στην έρευνά του για τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα