Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλίμα τρομοκρατίας στη Βόρεια Ήπειρο – Προσαγωγές Ελλήνων από την αλβανική Αστυνομία

Κλίμα τρομοκρατίας στη Βόρεια Ήπειρο – Προσαγωγές Ελλήνων από την αλβανική Αστυνομία

Κλίμα τρομοκρατίας στη Βόρεια Ήπειρο, με προληπτικές προσαγωγές Ελλήνων Μειονοτικών, που έχουν διπλή ελληνική και αλβανική υπηκοότητα, καταγγέλλουν στελέχη της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών, με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, αναφέρει:

«Έκτακτο! Στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Σαράντα προσήχθη, από την αλβανική Αστυνομία, η πρώην πρόεδρος της νεολαίας Βόρειοηπειρωτών Ελένη Δήμου με άλλα 10 άτομα».

Νωρίτερα, η βορειοηπειρωτική ιστοσελίδα Himara.gr, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης φαίνεται πως είναι η αλβανική πολιτεία.

»Από το απόγευμα (σ.σ. της Παρασκευής) ξεκίνησαν τα προβλήματα για Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

»Η αρχή έγινε με κάποιους Ελλαδίτες ανάμεσά τους και τον δημοσιογράφο Π. Σαββίδη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

»Στην συνέχεια όμως, οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο στα διεθνή χρονικά κίνηση.

»Απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα σε Αλβανούς πολίτες.

»Οι (σ.σ. αλβανικές) Αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις. Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη.

»Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως αρνούνται την είσοδο σε μία από τις αδερφές του.

»Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.

»Προβλήματα αντιμετώπισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, στον οποίο οι συνοριακές Αρχές αρχικά αρνήθηκαν την διάβαση αλλά μετά από δίωρες διαπραγματεύσεις του επετράπη η είσοδος στη χώρα.

»Ενημέρωση: Η Αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα πέρασε τελικά τα σύνορα μετά από πολύωρη ταλαιπωρία.

»Ενημέρωση: Δύο ακόμη Βορειοηπειρώτες οδηγούνται αυτή τη στιγμή στο ΑΤ Αγίων Σαράντα».

Σχετικά άρθρα