Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον επέλεξε ο Τραμπ για να διαδεχθεί τον Τζεφ Σέσιονς στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ποιον επέλεξε ο Τραμπ για να διαδεχθεί τον Τζεφ Σέσιονς στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Στα παλιά του λημέρια επιστρέφει ο Γουίλιαμ Μπαρ. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε τον διακεκριμένο νομικό, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, για να αναλάβει και πάλι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Διαδεχόμενος τον Τζεφ Σέσιονς, που είδε την πόρτα της εξόδου πριν από περίπου ένα μήνα, θα είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την έρευνα σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Παρουσιάζοντας την επιλογή του στους δημοσιογράφους ο Τραμπ έκανε λόγο για μία «λαμπρή προσωπικότητα», που βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων και κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει το διορισμό του. Αυτή τη στιγμή καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης ασκεί ο Μάθιου Γουίτακερ, προσωπάρχης του Σέσιονς.

Σημειώνεται ότι ο Γουίλιαμ Μπαρ δεν είχε διστάσει να στηρίξει δημοσίως την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να απολύσει τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι, που είχε ανοίξει την έρευνα για τη Ρωσία. Είχε μάλιστα σχολιάσει πως θα πρέπει να ανοίξει έρευνα στη βάση πολύ πιο σοβαρών κατηγοριών για την Χίλαρι Κλίντον.

Σχετικά άρθρα