Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Το λιανικό εμπόριο έχασε 1 δισ. ευρώ από τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων»

Γαλλία: Το λιανικό εμπόριο έχασε 1 δισ. ευρώ από τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Έμποροι, Κίτρινα Γιλέκα,

Τα μεγάλα καταστήματα του Παρισιού όπως οι Galeries Lafayette Haussmann και Montparnasse καθώς και το BHV Marais και διάφορα καταστήματα του ομίλου Printemps θα είναι κλειστά το Σάββατο λόγω της τέταρτης ημέρας διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Οι όμιλοι Galeries Lafayette και Printemps ανακοίνωσαν το κλείσιμο «για προληπτικούς λόγους» της πλειονότητας των παρισινών καταστημάτων τους που βρίσκονται σε συνοικίες κοντά στα Ηλύσια Πεδία και στην Οπερά, αλλά και στο Μονπαρνάς ή ακόμη στη Νασιόν.

«Υπό το φως των γεγονότων, που σημειώνονται στο Παρίσι εδώ και αρκετές εβδομάδες, και για προληπτικούς λόγους, ο όμιλος αποφάσισε να κλείσει τις δύο ‘ναυαρχίδες’ του, τις Galeries Lafayette Haussmann και το BHV Marais εκτάκτως», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο όμιλος Galeries Lafayette.

Ο όμιλος Printemps ανακοίνωσε από την πλευρά του το κλείσιμο τεσσάρων καταστημάτων Printemps (στην Οσμάν, στο Λούβρο, στη Νασιόν, στην πλας ντ’ Ιταλί) και τεσσάρων καταστημάτων Citadium (στην Κομαρτέν, στα Ηλύσια Πεδία, στο Μπομπούρ, και στη Νασιόν) αφού έλαβε πληροφορίες από «αρμόδιες αρχές».

Η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού κάλεσε χθες τους εμπόρους της περιοχής των Ηλυσίων Πεδίων να «κλείσουν τις πόρτες και την πρόσβαση των καταστημάτων τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν το προσωπικό τους για τους κινδύνους που διατρέχουν».

Οι δύο όμιλοι επέμειναν στην ανάγκη να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των πελατών τους και των συνεργατών τους και ανακοίνωσαν ότι τα καταστήματά τους θα ανοίξουν και πάλι την Κυριακή.

Στο μεταξύ, η Γαλλική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου (FCD) δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τα μέλη της έχουν καταγράψει απώλειες περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την έναρξη των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα τον περασμένο μήνα.

Η ομοσπονδία, στην οποία ανήκουν μεγάλoι όμιλοι σουπερμάρκετ όπως οι Carrefour και Casino, έχει προειδοποιήσει πως οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου μπορεί να καταστρέψουν την κρίσιμη για τα καταστήματα εποχή των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Σχετικά άρθρα